Buna.
In cazul unei SC comert vanzare cu amanuntul sunt sume incasate cash, card si plata prin banca cu ordin de plata. Sumele incasate cash si card apar pe Z-etul emis de casa de marcat legata la softul de gestiune.
Sumele incasate prin banca trebuie mentionate pe Z-et?
vanzari incasate prin banca
Re: vanzari incasate prin banca
nu.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
si cum se poate scade marfa vanduta cu factura si incasata cu op din softul de gestiune?
Desi mai rar se vezi ca la amanunt sa plateasca prin banca, ar trebui incadrat la incasarea prin card sau se poate crea un nou client fictiv "incasare prin banca".
Daca doresti poti crea analitic la 5125 pentru a evidentia separat vanzarilor (in acest caz ce ai inregistrat pe 5125 trebuie sa transferi pe un 5121.xx).
Daca doresti poti crea analitic la 5125 pentru a evidentia separat vanzarilor (in acest caz ce ai inregistrat pe 5125 trebuie sa transferi pe un 5121.xx).
Clientul respectiv este o casa de copii, cumpara marfa de la magazin, si plateste valoarea facturii prin banca ulterior.
In Saga il inregistrez ca si client (4111.xxx) si contabilizez factura ca o vanzare de marfuri, insa nu stiu in softul de gestiune al magazinului respectiv cum se scade marfa.
In Saga il inregistrez ca si client (4111.xxx) si contabilizez factura ca o vanzare de marfuri, insa nu stiu in softul de gestiune al magazinului respectiv cum se scade marfa.
Sa inteleg ca, ai emis bon unde ai selectat incasarea prin banca, precum ai emis si o factura pentru bonul emis. Am inteles bine?
Daca da, atunci din Z-ul zilei respective vei scadea valoarea facturii (si creezi un client 4111.xxxxx), pe care il vei inchide cu incasarea prin banca.
Daca da, atunci din Z-ul zilei respective vei scadea valoarea facturii (si creezi un client 4111.xxxxx), pe care il vei inchide cu incasarea prin banca.