Microintreprindere fara venituri in anul precedent ?

analiza

Microintreprindere fara venituri in anul precedent ?

#1 Mesaj de analiza »

Buna seara si la multi ani tuturor !

vin si eu cu o rugaminte sperand ca poate a mai avut cineva astfel de situatii pina acum si stie cum trebuie procedat in situatia unor societati care in anul precedent nu au avut venituri. Au fost infiintate ( micro de la infiintare la registrul comertului) in prima parte a anului 2014 si pentru ca urmeaza sa obtina niste autorizatii speciale pentru comert nu au putut obtine venituri pina la 31.12.2014. Cum procedam cu aceste firme in 2015 ? Isi mentin ele statutul de micro platitoare de 3% pe venit sau trec la impozit pe profit, avand in vedere conditia de la 112^1, lit a si a^1
ART. 112^1 Definiţia microîntreprinderii
În sensul prezentului titlu, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:
a) realizează venituri, altele decât cele prevăzute la art. 112^2 alin. (6);
a^1) realizează venituri, altele decât cele din consultanţă şi management, în proporţie de peste 80% din veniturile totale;

Multumesc anticipat !

balazse

Re: Microintreprindere fara venituri in anul precedent ?

#2 Mesaj de balazse »

Dupa parerea mea, datorita faptului ca nu realizeaza acele tipuri de venituri care sunt denumite "altele" ramana la microintreprindere.

analiza

#3 Mesaj de analiza »

Multumesc pentru raspuns. Nu mi-e prea clar insa ce ar trebui facut; intradevar nu a realizat acele venituri numite " altele " in lege, insa conditia este sa fi realizat venituri in anul precedent..ceea ce nu s-a intamplat

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Norme metodologice scrie:ART. 112^1
1. Pentru încadrarea în condiţia prevăzută la art. 112^1 lit. a) din Codul fiscal, persoana juridică română nu trebuie să înregistreze venituri din activităţile prevăzute la art. 112^2 alin. (6) din Codul fiscal.
Încadrarea în categoria veniturilor din consultanţă şi management se efectuează prin analiza contractelor încheiate şi a altor documente care justifică natura veniturilor.

analiza

#5 Mesaj de analiza »

Multumesc, asa este.

Scrie răspuns