Buna ziua dragi colegi si LA MULTI ANI!
Am o mare rugaminte, vreau si eu un sfat: o societate din Romania doreste sa isi deschida un punct de lucru in strainatate - Elvetia. Contabilitatea se tine in Romania, acolo vor fi doar doi angajati ( fabrica automatizata pentru elemente de beton). Ce este mai bine sa isi deschida: punct de lucru, filiala, etc?
Din punct de vedere fiscal care sunt implicatiile..... totul se va raporta in Romania sau trebuie sa ne supunem codului fiscal din Elvetia?
Multumesc frumos pentru ajutor.
punct de lucru sau ce?
Re: punct de lucru sau ce?
Punct de lucru, conform legislație specifice din acel stat.
Poate fi nevoie să se conducă și acolo evidență contabilă. Fiscal trebuie să respectați atât codul fiscal din România cât și pe cel din țara respectivă.
De asemenea, dacă este cazul de eventuale impozite achitate acolo trebuie să vedeți și convenția de evitare a dublei impuneri cu statul respectiv, dacă există o astfel de convenție.
Poate fi nevoie să se conducă și acolo evidență contabilă. Fiscal trebuie să respectați atât codul fiscal din România cât și pe cel din țara respectivă.
De asemenea, dacă este cazul de eventuale impozite achitate acolo trebuie să vedeți și convenția de evitare a dublei impuneri cu statul respectiv, dacă există o astfel de convenție.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Multumesc frumos Tomac.
Dar ce acte mi-ar trebui doar sa trimit materia prima la o societate in Elvetia si aceasta sa o prelucreze astfel incat sa rezulte produsul finit pe care eu il vand mai departe.
Ma intereseaza cu ce acte trimit materia prima achizitionata din Romania spre prelucrare in Elvetia?
Voi vinde produsul finit direct din Elvetia catre o firma elvetiana.
Unde anume in decontul de TVA vor aparea aceste miscari.
Va multumesc colegi pentru ajutor.
Dar ce acte mi-ar trebui doar sa trimit materia prima la o societate in Elvetia si aceasta sa o prelucreze astfel incat sa rezulte produsul finit pe care eu il vand mai departe.
Ma intereseaza cu ce acte trimit materia prima achizitionata din Romania spre prelucrare in Elvetia?
Voi vinde produsul finit direct din Elvetia catre o firma elvetiana.
Unde anume in decontul de TVA vor aparea aceste miscari.
Va multumesc colegi pentru ajutor.
CMR, declarație vamală, Elveția nefiind în UE. Interesați-vă la o firmă de comisionari vamali.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.