Incerc sa ma dumiresc cum se inregistreaza productia pe baza de comenzi in SAGA.
Situatia 1:cand avem o comanda si se produce tot ce contine comanda si se factureaza toata cantitatea
Aici situatia este simpla:
-intru in COMENZI: introduc produsul finit cantitate 100
-dau din ecranul COMENZI- GENERARE BON DE PRODUCTIE si ma duce in ecran Productie si genereaza produsul finit cu toata cantitatea 100 (daca ma duc inapoi in COMENZI imi apare automat si Data inchiderii comenzii)
-dau din ecranul COMENZI-GENERARE FACTURA si ma duce in ecranul IESIRI si generez factura cu cantitate 100 (in acest caz imi apare pe factura si numarul comenzii)
Situatia 2:avem o comanda de 100 buc, producem 100 si facturam 50
-dau din ecranul COMENZI- GENERARE BON DE PRODUCTIE si ma duce in ecran Productie si genereaza produsul finit cu toata cantitatea 100 (daca ma duc inapoi in COMENZI imi apare automat si Data inchiderii comenzii)
-dau din ecranul COMENZI-GENERARE FACTURA si ma duce in ecranul IESIRI si generez factura cu cantitate 50(modific eu cantitatea in 50) ma duc la ASOCIERE COMENZI si modific si acolo 50 (si in acest caz imi apare pe factura si numarul comenzii)
-in ecranul SITUATII COMENZI Imi apare cantitate nefacturata 50.
Daca ma duc inapoi in COMENZI si dau GENERARE FACTURA ma duce in ecranul IESIRI, dar nu genereaza nici o factura.Dau eu ADAUG, introduc datele facturii, dau ASOCIERE COMENZI, dar cand dau printare pe factura nu imi mai apare comanda asociata.De ce?
SITUATIA 3: avem o comanda de 100 buc, producem 50 si facturam 50
-dau din ecranul COMENZI- GENERARE BON DE PRODUCTIE si ma duce in ecran Productie si genereaza produsul finit cu toata cantitatea 100, iar eu modific si pun doar 50 (daca ma duc inapoi in COMENZI imi apare automat si Data inchiderii comenzii desi ea nu este inchisa, mai sunt de produs 50 buc).Sterg data inchiderii.Dau salvare,Dar daca dau SITUATII COMENZI imi apare iar data inchiderii, desi desi am sters data in COMENZI.De ce?
-dau din ecranul COMENZI-GENERARE FACTURA si ma duce in ecranul IESIRI si generez factura cu cantitate 50(modific eu cantitatea in 50) ma duc la ASOCIERE COMENZI si modific si acolo 50 (in acest caz insa nu imi apare pe factura si numarul comenzii si eu am nevoie sa-mi apara)
Mi se par prea multe manevre si in final Situatia comenzilor este falsa, deoarece comanda nu este inchisa.Undeva gresesc.Daca lucreaza cineva cu comenzi, va rog dati-mi o sugestie.
SITUATIA 4Si ar mai fi o problema,daca vreau sa facturez produse de pe mai multe comenzi cum procedez
Saga a introdus o noua versiune cu Comenzi in ecranul Productie, dar acolo imi lipsesc si mai multe date.A lucrat cineva cu aceasta versiune?
PRODUCTIE PE BAZA DE COMENZI
Re: PRODUCTIE PE BAZA DE COMENZI
ehhmmm...nu mai lucrez in productie, dar presupun ca respectiva automatizare, generare factura/inchidere comanda, e o facilitate gen generare chitanta incasare numerar total factura.
Pentru parti, din comanda, nu ramane decat sa lucram ... sistematic si cronologic.
Mai inteleg ca exista pe undeva o situatie comenzi (ver 3.0.392)
3. La "Situatie comenzi", s-au introdus doua coloane suplimentare ce contin cantitatea si valoarea nefacturata din comanda.
Pentru parti, din comanda, nu ramane decat sa lucram ... sistematic si cronologic.
Mai inteleg ca exista pe undeva o situatie comenzi (ver 3.0.392)
3. La "Situatie comenzi", s-au introdus doua coloane suplimentare ce contin cantitatea si valoarea nefacturata din comanda.