Calcul impozit pe venit

vasilec429

Calcul impozit pe venit

#1 Mesaj de vasilec429 »

Buna ziua!

La o microintreprindere platitoare de 3%, neplatitoare de tva am introdus BF de combustibil si cheltuielile aferente masinilor deductibile 50%.
Intrebare: Tin cont de aceste cheltuieli deductibile limitat la calculul impozitului pe venit sau acest lucru este valabil doar daca voi deveni platitor de impozit pe profit?

Multumesc!

paturcai

Re: Calcul impozit pe venit

#2 Mesaj de paturcai »

Tineti cont de acele cheltuieli in ideea in care microintreprinderea va deveni platitoare de impozit pe profit in cursul perioadei in care este impusa ca microintreprindere.
Pierderea contabila (admitem ca exista o astfel de situatie) atunci cand intreeprinderea este impusa ca microintreprindere nu poate fi luata in calcul anii urmatori daca microintreprinderea va deveni platitoare de impozit pe profit.
Sunt recunoscute pierderi din exercitii anterioare numai acele sume care au fost declarate prin declaratia 101.
Daca microintreprinderea isi pastreaza statutul la 31.12.N, pierderile acumulate nu se pot lua in calcul la o eventuala schimbare de regim de impunere in perioadele urmatoare.

In general conturile de clasa 7XX (venituri) se iau in considerare la impunerea impozitului pe venit microintreprinderi mai putin urmatoarele:
- 711, 712, 721, 722, 741, 78X
- veniturile rezultate din restituirea sau anularea unor dobânzi şi/sau penalităţi de întârziere, care au fost cheltuieli nedeductibile la calculul profitului impozabil
- veniturile realizate din despăgubiri, de la societăţile de asigurare/reasigurare, pentru pagubele produse bunurilor de natura stocurilor sau a activelor corporale proprii

Vedeti undeva clasa "6" chiar daca o parte din cheltuieli sunt nedeductibile partial sau total?!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns