Folosesc programul dumneavoastra din ian 2012. Atunci am preluat la imobilizari un teren (500000 lei) si o cladire (800000) la valoarea justa, reevaluata de un expert. La preluarea balantei am introdus aceleasi sume in conturile 211, 212 - debit si o suma in contul 105 credit (200000 lei).
La dec 2014 am facut reevaluarea terenului si a cladirii si am incercat sa o introduc la imobilizari - reevaluare neta. La teren valoarea justa este de 400000 lei. Dupa validare programul imi face nota contabile 681.. = 2111 cu 100000 lei, desi exita sold creditor in contul 105. Am incercat sa modific in fereastra de articole contabile 105=2111 cu 100000 lei, dar daca devalidez si validez nota de la reevaluare din jurnalul de imobilizari dupa inchiderea lunii, primesc mesajul de atentionare.... si revine la 681...=2111.
Am incercat, de proba, sa introduc doua reevaluari: o majorare 211= 105 (3000) si o diminuare (2000) , dar inregistrarea este aceeasi 681=211
La cladire nu am mai avut curajul sa incerc...
Astept un sfat de la dumneavoastra.
Va multumesc.
Probleme inregistrare reevaluare
Re: Probleme inregistrare reevaluare
Pai cam asta se inregistreaza in ecranul de imobilizari (Contul cu valoarea de achizitie (2XX), Contul de cheltuiala (6xxx) si contul de inregistrare al amortizarii cumulate (28xx).
Ati incercat sa inregistrati in ecranul de Articole Contabile NC 105 = 2111 ?
Sau poate nu am intlees eu speta dvs ?
Ati incercat sa inregistrati in ecranul de Articole Contabile NC 105 = 2111 ?
Sau poate nu am intlees eu speta dvs ?

-
Multumesc pentru promptitudinea raspunsului.
Am incercat sa introduc valoarea reevaluata in jurnalul de imobilizari. Deoarece este a doua reevaluare si exista sold creditor in 105, deprecierea se inregistreaza prin 105 = 211. Doar daca nu mai exista sold creditor 105 se face 681=211. Oricum in jurnalul de imobilizari nu imi modifica valoarea ramasa la articolul respectiv.
Am incercat sa introduc valoarea reevaluata in jurnalul de imobilizari. Deoarece este a doua reevaluare si exista sold creditor in 105, deprecierea se inregistreaza prin 105 = 211. Doar daca nu mai exista sold creditor 105 se face 681=211. Oricum in jurnalul de imobilizari nu imi modifica valoarea ramasa la articolul respectiv.
Faceti modificarile manual
Mergeti la Intretinere BD si dati verificare date.
O sa primiti o atentionare de la SAGA (daca este cazul) cu privire la diferente. Faceti ce va spune SAGA.
Mergeti la Intretinere BD si dati verificare date.
O sa primiti o atentionare de la SAGA (daca este cazul) cu privire la diferente. Faceti ce va spune SAGA.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
Am rezolvat astfel:
- am inregistrat reevaluarea in jurnalul de imobilizari si s-a generat nota 681=211
- la articole contabile am stornat nota si am inregistrat-o corect 105=211
Daca se modifica nota generata automat nu se mai actualizeaza valoarea de inventar in jurnalul de imobilizari.
- am inregistrat reevaluarea in jurnalul de imobilizari si s-a generat nota 681=211
- la articole contabile am stornat nota si am inregistrat-o corect 105=211
Daca se modifica nota generata automat nu se mai actualizeaza valoarea de inventar in jurnalul de imobilizari.