Societatea a emis cateva facturi de avans catre un client, eu avansul l-am inregistrat ca atare, folosind 419. Cand am intrebat administratorul de ce nu a si stornat avansul a spus ca societatea respectiva nu a dorit.
Am sunat la dumnealor si au mentionat ca ei nu au rulaj in contul 409, au folosit doar 401.
Pentru a se prelua corect CA, declaratiile afernte, pot inregistra in articole contabile 419=704 sau este necesar sa fac aceasta nota la ecranul de iesiri.
va multumesc
Contul 419
Re: Contul 419
Este corect 419 = 704 pentru ca inchideti avansul pentru un avans prestari servicii.
Sau ca sa aveti mai multa siguranta faceti astfel:
Emiteti o noua factura (eventual cu "b") in care scrieti asa
Selectati clientul cu pricina.
Puneti 31.12.2014
Salvati, in ecranul de jos:
Prima pozitie:
Prestari servicii....(puneti suma FARA TVA din 419) la valoare. Sa spunem 100 lei, la TOTAL va aparea 124, iar la TVA 24, la cont contabil puneti 704, salvati
Adaugati randul 2:
Storno avans...la cantitate treceti MINUS 1 (-1), la TOTAL CU TVA treceti exact aceeasi suma de mai sus DAR CU SEMNUL MINUS (-124) la contul contabil treceti 419.
Salvati
Validati
Si relaxati-va!
Viata este frumoasa oricum.

Sau ca sa aveti mai multa siguranta faceti astfel:
Emiteti o noua factura (eventual cu "b") in care scrieti asa
Selectati clientul cu pricina.
Puneti 31.12.2014
Salvati, in ecranul de jos:
Prima pozitie:
Prestari servicii....(puneti suma FARA TVA din 419) la valoare. Sa spunem 100 lei, la TOTAL va aparea 124, iar la TVA 24, la cont contabil puneti 704, salvati
Adaugati randul 2:
Storno avans...la cantitate treceti MINUS 1 (-1), la TOTAL CU TVA treceti exact aceeasi suma de mai sus DAR CU SEMNUL MINUS (-124) la contul contabil treceti 419.
Salvati
Validati
Si relaxati-va!
Viata este frumoasa oricum.

Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
Va multumesc frumos pentru timpul acordat si pentru raspuns, mereu am primit o solutie benefica din partea dvs!
Aoleo!
Nu mai spuneti asa!
Toate cele bune.
Adevarul ca nici situatiile nu sunt atat de grele.
Nu mai spuneti asa!

Toate cele bune.
Adevarul ca nici situatiile nu sunt atat de grele.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!