despagubire curier- vanzare obiecte de inventar

marans375

despagubire curier- vanzare obiecte de inventar

#1 Mesaj de marans375 »

1. factura de reducere comerciala despagubire de la curier pentru un produs avariat.primesc proces verbal de la ei de avarie.
reducerea o inregistrez de la firma de curierat, dar produsul imi ramane in stoc. ce nota trebuie sa fac ca sa il scot din gestiune daca nu pot sa il repar? iar daca se poate repara pot sa il vand la un pret mai mic?

2. cum aduc inapoi in gestiune un obiect de inventar ca sa pot sa il vand.

va multumesc pentru ajutor...sunt nou in domeniu...deocamdata nu am contabil...cunosc cat de cat dar nu destul...

tomac

Re: despagubire curier- vanzare obiecte de inventar

#2 Mesaj de tomac »

1. Le faceți dvs factură. O puneți pe 7581. Și costul bunului pe 60x pe factura emisă de furnizor.
2. Nu e nevoie să revină în stoc. Emiteți factură punând la cont 7583. Și la tip folosiți nedefinit.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

marans375

#3 Mesaj de marans375 »

multumesc mult...am inteles ...cred la pct 1 eu nu am fost destul de explicita....

situatia sta in felul urmator....eu am primit factura de la curier pe care este scris reducere comerciala ...despagubire produs X. Am inregistrat-o si platesc cu atata mai putin la ei. Produsul sa zicem ca nu il mai pot repara. cum il scot din gestiune sa nu il mai am pe stoc. nu pot sa il facturez la curier pt ca el mi-a facut factura de reducere exact pe valoarea produsului.

va multumesc

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Îl treceți pe cheltuieli direct. Reducerea comercială o înregistrați pe 609. Este echivalentul unui venit.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns