Va cer ajutorul in urmatoarea problena:
La lichidarea unei SC administratorul hotaraste sa factureze catre sine contravaloarea stocului de marfa (aprox 3 milioane RON) si sa compenseze aceasta suma cu imprumutul acordat societatii de-a lungul timpului.
In ce conditii se poate face compensarea avand in vedere ca suma este mult mai mare de 10000 RON?
Multumesc!
compensare PJ - PF
Re: compensare PJ - PF
Nu este vorba de nicio compensare.
Faceti factura, incasati-o pe baza de chitanta (ca firma) si apoi facti o dispozitie de caserie prin care restituiti imprumutul cu exact aceeasi suma.
Nu aveti voie sa faceti compensari fara documente.
Firma poate incasa fara limita de la o persoana fizica, si in acelasi timp poate restitui fara limita catre asociati.
Faceti factura, incasati-o pe baza de chitanta (ca firma) si apoi facti o dispozitie de caserie prin care restituiti imprumutul cu exact aceeasi suma.
Nu aveti voie sa faceti compensari fara documente.
Firma poate incasa fara limita de la o persoana fizica, si in acelasi timp poate restitui fara limita catre asociati.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Si Oficiul national de prevenire si combatere a spalarii banilor nu zice nimic la plati de aceasta anvergura?
Pai faci mai multe facturi si le incasezi in zile diferite. 

Fara suparare lucrez la o firma care PE BUNE a imprumutat firma in ani de zile cu o suma destul de consistenta.
Daca eu restituit acesti bani catre persoana fizica, ce legatura are "oficiul de Spalare a banilor" in aceasta problema?!
Sunt de acord cu BalazsE: se pot face mai multe dispozitii de asa in zile diferite.
Daca eu restituit acesti bani catre persoana fizica, ce legatura are "oficiul de Spalare a banilor" in aceasta problema?!
Sunt de acord cu BalazsE: se pot face mai multe dispozitii de asa in zile diferite.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Multumesc pentru raspunsuri!