buna ziua am si eu o problema
detin o societate neplatitoare de TVA cu evaluare marfuri la pret de vanzare pe gestiuni distincte si la nota contabila de la intrari marfuri 9 % am "adaos+TVA neex" pe cont debiror 371.02 si cont creditor se duce "TVA neex" pe 4428.M2 si Adaos pe 378.02 dar la marfuri 24 % am "adaos+TVA neex" pe cont debiror 371.01 si cont creditor se duce doar pe "Adaos" pe 378.01
spuneti-mi unde gresesc?
probleme inregistrare intrari
Re: probleme inregistrare intrari
Verificați în Fișiere - Gestiuni ce cotă de TVA este setată la nivelul analiticului gestiunii cu 24%.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
în Fișiere - Gestiuni este setata cotă de 24% TVA la nivelul analiticului gestiunii cu 24%.
Înseamnă că analiticul pentru TVA neexigibil introdus la acea gestiune în ecranul gestiuni, este incorect, nu se găsește în planul de conturi. Se mai întâmplă ca utilizatorul să insereze un spațiu. Spre exemplu analiticul să fie 4428.M1 și să introducă 4428. M1 (cu spațiu după punct).
am verificat si analiticul este introdus corect dar problema este aceeasi
Trimiteți baza de date pe mail la SAGA și să verifice cei de acolo pentru că altfel mergem pe bâjbâite. Cel mai repede se vede de unde este problema la o consultare a bazei de date. Explicați în mail, cât mai detaliat ce problemă aveți.