taxa radio si tv

csatha

taxa radio si tv

#1 Mesaj de csatha »

Buna ziua, ma intereseaza pe ce cont se inregistreaza taxa radio si tva(de pe factura electrica)? iar penalitatile pentru taxa radio si tva? (initial am folosit contul 6353 pentru taxa radio si tv, dar am mai citit pe net ca nu este indicat se sa inregistreze pe acest cont).

Va multumesc frumos! :)

paturcai

Re: taxa radio si tv

#2 Mesaj de paturcai »

La taxa Radio nu se aplica TVA.
Faceti inregistrarile astfel:
605 = 401 (cu TVA aferenta pentru energia electrica)<-----------randul 1 din factura (cand faceti intrarile)
605 = 401 (fara TVA si scrieti tx radio-tv)<----------randul 2 din factura (cand faceti intrarile)
605 = 401 (fara TVA scrieti penalitati tx radio-tv)<-----------randul 3 din factura (cand faceti intrarile)

Conform pct. 23 lit. d) din Titlul II al Normelor metodologice de aplicare a Legii 571/2003 privind Codul fiscal, in sensul art. 21 alin. (1) din Codul fiscal, sunt cheltuieli efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile si dobanzile, penalitatile si daunele-interese, stabilite in cadrul contractelor economice incheiate cu persoane rezidente/nerezidente sunt cheltuieli deductibile pe masura inregistrarii lor
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

csatha

#3 Mesaj de csatha »

Multumesc foarte frumos! Un weekend placut!

Cu respect,
Csath Andrea

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Toate cele bune.
Un weekend placut
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns