livrare intracomunitara

neamtun

livrare intracomunitara

#1 Mesaj de neamtun »

Ce trebuie sa fac ptr. a factura o prestare de servicii(transport) unei tarii din UE?Trebuie sa ma inregistrez in ROI SI cum se face si inregistreaza factura?

paturcai

Re: livrare intracomunitara

#2 Mesaj de paturcai »

Operatiunile intracomunitare pentru care este obligatorie inscrierea in Registrul Operatorilor Intracomunitari:

- livrari intracomunitare de bunuri care au locul in Romania si care sunt scutite de taxa potrivit prevederilor art. 143 alin. (2) lit. a) si d) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal;

- livrari ulterioare de bunuri efectuate in cadrul unei operatiuni triunghiulare care se declara drept livrari intracomunitare cu cod T in Romania;
- prestari de servicii intracomunitare efectuate de persoane impozabile stabilite in Romania in beneficiul unor persoane impozabile stabilite in Comunitate, altele decat cele scutite de taxa pe valoarea adaugata (TVA) in statul membru in care acestea sunt impozabile;
- achizitii intracomunitare de bunuri taxabile care au locul in Romania;
- achizitii intracomunitare de servicii, efectuate de persoane impozabile stabilite in Comunitate in beneficiul unor persoane impozabile stabilite in Romania.

Factura se face fara TVA numai in situatia in care cumparatorul din UE este si el inregistrat in tara lui in scop de TVA.
Banuiesc ca doriti sa stiti in SAGA cum se face inregistrarea facturii:
Aveti "iesiri in valuta" si acolo trebuie sa adaugati acea factura. Daca programul pune cota de TVA, o stergeti manual.

Cu respectul cuvenit:
Un contabil stie (cat ar fi el de "incepator") despre ceea ce ati intrebat.
Nu incercati sa va substituiti unui contabil. Iar daca sunteti contabil incepator (sunteti prea incepator parerea mea) tineti-va de lucruri marunte deocamdata.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns