Achizitie de motorina prin card din ue

bulzanv

Achizitie de motorina prin card din ue

#1 Mesaj de bulzanv »

Sintem firma x paltitoare de TVA inreg in ROI cu obiect de activitate transport marfuri intern si international soferii nostri cumpara motorina cu card de la Smartdiesel Franta,Luxemburg,acestia factureaza ulterior motorina cu TVa chiar daca au cod valid,cred ca factureaza cu Tva datorita faptului ca s-a platit cu cardul deci inclusiv cu tva
Intrebarea mea este cum inreg in saga Tipul T ,la procent tva trec 24% suma 0 daca inreg asa nu apare in d 390 ,va rog ajutatima multumesc mult

paturcai

Re: Achizitie de motorina prin card din ue

#2 Mesaj de paturcai »

Este normal sa se factureze cu TVA pentru ca achizitia o faceti local in fiecare tara.
Pentru dvs nu este o achizitie intracomunitara in niciun caz.

Folositi un furnizor divers (pe care il folositi de obicei la intern) si-l introduceti (nu-i obligatoriu) la INTRARI VALUTA.
Nu se declara in 390. Cota de TVA este ZERO, TVA aferenta se cinclude in costul combustibilului.

Citez:
Livrare intracomunitara de bunuri reprezinta o livrare de bunuri, care sunt expediate sau transportate dintr-un stat membru in alt stat membru de catre furnizor sau de persoana catre care se efectueaza livrarea ori de alta persoana in contul acestora.

Consideram Achizitie intracomunitara de bunuri obtinerea dreptului de a dispune, ca si un proprietar, de bunuri mobile corporale expediate sau transportate la destinatia indicata de cumparator, de catre furnizor, de catre cumparator sau de catre alta persoana, in contul furnizorului sau al cumparatorului, catre un stat membru, altul decat cel de plecare a transportului sau de expediere a bunurilor.

Ordin 1802/2014
Art. 8 (6). cost de achiziție înseamnă prețul datorat  şi eventualele cheltuieli conexe minus eventualele
reduceri ale costului de achiziție.
    În acest sens, costul de achiziție al bunurilor cuprinde prețul de cumpărare, taxele de import şi
alte taxe (cu excepția acelora pe care persoana juridică  le poate recupera de la autoritățile fiscale),
cheltuielile de transport, manipulare  şi alte cheltuieli care pot fi atribuibile direct achiziției bunurilor
respective.
    În costul de achiziție se includ, de asemenea, comisioanele, taxele notariale, cheltuielile cu
obținerea de autorizații şi alte cheltuieli nerecuperabile, atribuibile direct bunurilor respective.

Cheltuielile de transport sunt incluse în costul de achiziție şi atunci când funcția de aprovizionare
este externalizată;
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns