Va rog sin suflet sa ma ajutati in urmatorea problema:
pentru produsele obtinute de la producatorii individuali, fac borderou de achizitie.
Intrebare:impozitul pe care-l platesc il declar 112? (pentru luna iunie 2014 se declara in 112 sau in 100).
Cum ma sfatuiti sa fac: am primit un borderou in care nu este inscris numele celui de la care se iau produsele (peste), cum declar si platesc impozitul?
Multumesc mult!
impozit , va rog, e urgent!
Re: impozit , va rog, e urgent!
De ce sa platesti impozit.
Producatorul agricol individual, plateste impozit forfetar.
Nu mai esti obligat sa retii impozit pe veniturile din valorificare aproduselor agricole.
Retinerea impozitului ar reprezenta o dubla impozitare.
Producatorul agricol individual, plateste impozit forfetar.
Nu mai esti obligat sa retii impozit pe veniturile din valorificare aproduselor agricole.
Retinerea impozitului ar reprezenta o dubla impozitare.
Dar ce impozit vrei sa platesti?
Un client al meu are un restaurant si a luat peste de pescari.
I-am facut borderou de achizitie si nir (n-am stiut cum altfel sa-l inregistrez) si ma intreb daca nu trebuie sa calculez si sa platesc 16% pentru venitul pe care l-a facut pescarul.
Va multumesc mult pentru ajutorul pe care mi l-ati acordat de fiecare data cand vi l-am cerut!
I-am facut borderou de achizitie si nir (n-am stiut cum altfel sa-l inregistrez) si ma intreb daca nu trebuie sa calculez si sa platesc 16% pentru venitul pe care l-a facut pescarul.
Va multumesc mult pentru ajutorul pe care mi l-ati acordat de fiecare data cand vi l-am cerut!
In cazul acesta cel ce vinde nu-i producator individual, asa cum ai prezentat initial.
Ii retii impozit de 16%. Suma achitata este suma neta. Calculul impozitului il faci prin metoda sutei marite.
Impozitul se declara prin D100, ca impozit din alte surse.
Ii retii impozit de 16%. Suma achitata este suma neta. Calculul impozitului il faci prin metoda sutei marite.
Impozitul se declara prin D100, ca impozit din alte surse.
Scuze pentru eroarea de prezentare.
Nu am avut numelel celui pentru care trebuia da declar si nu am declarat.
1-in ce categorie de venit trebuie sa declar (cod)?
2-Pot face acum rectificativa la declaratia 100 (este la luna iunie 2014)?
Precizez ca a fost un control atunci, dar nu au cerut plata si declararea impozitului.
Ce urmari sunt in acest caz?
3- pot depune un nou bilant la 30.06.2015 daca cel depus a fost eronat?
Multumesc!
Nu am avut numelel celui pentru care trebuia da declar si nu am declarat.
1-in ce categorie de venit trebuie sa declar (cod)?
2-Pot face acum rectificativa la declaratia 100 (este la luna iunie 2014)?
Precizez ca a fost un control atunci, dar nu au cerut plata si declararea impozitului.
Ce urmari sunt in acest caz?
3- pot depune un nou bilant la 30.06.2015 daca cel depus a fost eronat?
Multumesc!
1. 690 Impozit din alte surse;
2. Nu poti rectifica un impozit nedeclarat. Dar, chiar daca ai depune rectificativa, nu poti rectifica o perioada verificata.
3. Cred ca te referi al raportarea de la 30.06.2014. Daca da, atunci pot sa-ti spun ca nu poti depune o alta raportare.
2. Nu poti rectifica un impozit nedeclarat. Dar, chiar daca ai depune rectificativa, nu poti rectifica o perioada verificata.
3. Cred ca te referi al raportarea de la 30.06.2014. Daca da, atunci pot sa-ti spun ca nu poti depune o alta raportare.
Multumesc mult pentru raspuns!
Nu am avut control de la anaf ci de la politia economica, de asta am intrebat de rectificativa.
Deci, ca sa declar, trebuie sa fac o noua declaratie si sa platesc amenda pentru nedepunere?
Nu am avut control de la anaf ci de la politia economica, de asta am intrebat de rectificativa.
Deci, ca sa declar, trebuie sa fac o noua declaratie si sa platesc amenda pentru nedepunere?