PARERI
PARERI
astept parerea tuturor in legatura cu urmatoarea speta:
factura 5678 contine 3 pozitii: 1) masa -1800 ron, 2) bancheta- 600 ron, 3) scaune( 4buc)- 1.000 ron/4buc
unde le inregistrati la mijloace fixe sau obiecte de inventar ?
am avut control de la Anaf si ne-am contrazis.
factura 5678 contine 3 pozitii: 1) masa -1800 ron, 2) bancheta- 600 ron, 3) scaune( 4buc)- 1.000 ron/4buc
unde le inregistrati la mijloace fixe sau obiecte de inventar ?
am avut control de la Anaf si ne-am contrazis.
Re: PARERI

Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
va spun dupa ce primesc parerile voastreferenta scrie:Ei ce-au zis?
mersi
- fagarasa176
eu le-as incadra la obiecte de inventar. fiecare se poate considera separat (chiar daca sunt pe aceeasi factura), se pot separa, sunt de sine statatoare, au valoare mai mica de 2500.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
ei au spus ca sunt imobilizari
eu le-am spus ca-s ob. inventar, deoarece separat nu depasesc valoarea de 2.500 ron si in cazul in care masa se rupe cum o scot din gestiune(cum o casez) ? scot tot mobilierul? in lege scrie doar ,, mobilier de birou,, nu si scaune sau bancheta.
pan la urma au lasat la ob. inventar, asa cum erau de la inceput receptionate
eu le-am spus ca-s ob. inventar, deoarece separat nu depasesc valoarea de 2.500 ron si in cazul in care masa se rupe cum o scot din gestiune(cum o casez) ? scot tot mobilierul? in lege scrie doar ,, mobilier de birou,, nu si scaune sau bancheta.
pan la urma au lasat la ob. inventar, asa cum erau de la inceput receptionate
Le-a dat cineva mintea de pe urmă.
I-ai convins numai cu argumente?

-
Si eu zic tot ob. de inventar.
A vost control de la Antifrauda sau inspectia fiscala ?
inspectie fiscalaandreis491 scrie:Si eu zic tot ob. de inventar.
Conform OMF1802/2014 imobilizarile corporale reprezinta active care:cernatv scrie:Le-a dat cineva mintea de pe urmă.
Art. 190(1)
a) sunt detinute de o entitate pentru a fi utilizate in productia de bunuri sau prestarea de servicii, pentru a fi inchiriate tertilor sau pentru a fi folosite in scopuri administrative; si
b) sunt utilizate pe parcursul unei perioade mai mari de un an.
nu se mentioneaza un plafon valoric peste care o achizitie se incadreaza in categoria imobilizarilor corporale, incadrarea in categoria imobilizarilor se face atunci cand valoarea de achizitie depaseste 2.500 de lei.
Daca respectam principiile acestui ordin, ceea ce noi incadram la obiecte de inventar si recunoastem pe cheltuiala in momentul achizitiei, ar putea foarte bine sa fie incadrat ca imobilizare si amortizat pe durata de viata utila.
Din punct de vedere contabil, aceste achizitii ar trebui tratate ca imobilizari – mobilierul in general are o durata de viata mai mare de un an.
Din punct de vedere fiscal, aceste achizitii care au o valoare sub 2.500 lei ar trebui tratate ca si obiecte de inventar.
Cele patru scaune, masa, etc. chiar dacă sunt pe aceeași factură, pot fi în locații diferite, gestiuni diferite. Funcționează independent. Din orice punct de vedere tot obiecte de inventor sunt.
De-aia am întrebat, pentru că noi trăim într-o ţară în care toată lumea are dreptate!lutaii scrie:va spun dupa ce primesc parerile voastreferenta scrie:Ei ce-au zis?
mersi

Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Sunt curios dacă la Polivalentă este înregistrat ca mijloc fix "Ansamblu de 6.000 scaune pentru spectatori"; sau, mai bine spus, dacă cineva ar înregistra aşa ceva.
Da. Și dumnevoastră aveți dreptateferenta scrie:De-aia am întrebat, pentru că noi trăim într-o ţară în care toată lumea are dreptate!

Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.