cim suspendat

dragosm683

cim suspendat

#1 Mesaj de dragosm683 »

Buna ziua,
la un contract suspendat pe 3 luni nu mai apare angajatul pe stat de plata cu 0 zile lucrate, este ok ?
pentru ca cei de la itm au zis ca trebuie sa apara pe stat de plata si nu stiu, ar trebui sa specific unde-va asta in program? si nu stiu unde ?
Multumesc.

avramg

Re: cim suspendat

#2 Mesaj de avramg »

in ecranul salariati nu treci jos data suspendarii..........in statul de salarii la concedii (nu medicale) alegi suspendare , treci periada de suspendare si in felul acesta salariatul iti apare in stat

dragosm683

#3 Mesaj de dragosm683 »

Multumesc.
Lucrez cu programu de 7 ani si inca mai descoper inca multe nestiute....
O zi buna.

tomac

#4 Mesaj de tomac »

În acel ecran alegi ce trebuie, nu neapărat suspendare. Poți alege concediu fără plată sau altă variantă, depinde de motivul suspendării.
Și te asiguri că nu ai completat ultima zi de lucru în Fișiere-Salariați.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

dragosm683

#5 Mesaj de dragosm683 »

Multumesc.
Este OK.

crisanl707

#6 Mesaj de crisanl707 »

un salariat aflat in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani trebuie sa apara in statul de plata?

cernatv

#7 Mesaj de cernatv »

Da.

cretum

#8 Mesaj de cretum »

Va rog frumos am nevoie de o lamurire. O persoana aflata in crestere copil are voie sa infiinteze pe numele ei o Intrep.Indiv.fara sa aiba consecinte neplacute privind indemnizatia?Multumesc.

balazse

#9 Mesaj de balazse »

Cred ca infiintat poate, dar daca va avea venituri atunci va putea pierde indemnizatia.
Acum daca vrem sa fim sinceri, de aceea primeste acei bani ca sa stea cu acel copil.

cretum

#10 Mesaj de cretum »

Ptr. balazse.Dar daca va rog sa cititi si dv. un pic legea 126/2014 art.1 pc.c sa-mi spuneti si mie ce intelegeti va suparati?Se pare ca e o portita.Va rog nu va suparati am nevoie de parerea cueva.Va multumesc din suflet.

balazse

#11 Mesaj de balazse »

1. La articolul 16, alineatul (3) va avea următorul cuprins:
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
...
c) realizează venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic.
Imi cer scuze, se pare ca am ramas cu vechea varianta al actului normativ. :oops:
Articolul 16
alin (2)
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului şi copilul nu a împlinit vârsta de un an
, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
ISR = indicator social de referinta, care este la momentul actual 500 lei. Ca urmare daca realizeaza venit impozabil care depasesc 3.000 lei atunci isi pierde indemnizatia.
Atentie mare ca in aceste venituri intra mai multe categorii de venituri, ex: venituri din dobanzi, dvidende etc.

cretum

#12 Mesaj de cretum »

Multumesc frumos ptr. raspuns.

Scrie răspuns