contabilitate scoala de soferi
contabilitate scoala de soferi
Buna seara,
Ma poate ajuta cineva cu o monografie contabila pentru o scoala de soferi?
Va multumesc!
Ma poate ajuta cineva cu o monografie contabila pentru o scoala de soferi?
Va multumesc!
Re: contabilitate scoala de soferi
Din experienta, pot sa-ti spun ca nu trebuie sa cauti o monografie specifica, ci trebuie sa ai anumite prevederi in manualul de politici contabile (specifice activitatii), care trebuie sa le aplici in mod curent.
Daca faci o analiza a genului de activitate prestata, vei observa ca sunt mici particularitati.
Acestea ar putea fi:
- o evidenta stricta a contractelor de scolarizare;
- o programare a orelor de condus;
- incasarea in avans a serviciilor prestate si preluarea pe venituri in perioada de scolarizare;
- incasarea de la cursant, a anumitor taxe, pe care decontezi in numele lui. Urmarirea acestora, astfel incat sa nu fie considerate venituri. Iar plata acestora sa fie considerate ca si cheltuieli;
- o evidenta a contractelor de colaborare, daca sunt colaboratori. Stabilirea modului de remunerare a acestora;
- conducerea unei evidente a cheltuielilor pe cursant ar fi binevenita;
- foi de parcurs, pentru deducerea cheltuielilor;
- etc.
Daca faci o analiza a genului de activitate prestata, vei observa ca sunt mici particularitati.
Acestea ar putea fi:
- o evidenta stricta a contractelor de scolarizare;
- o programare a orelor de condus;
- incasarea in avans a serviciilor prestate si preluarea pe venituri in perioada de scolarizare;
- incasarea de la cursant, a anumitor taxe, pe care decontezi in numele lui. Urmarirea acestora, astfel incat sa nu fie considerate venituri. Iar plata acestora sa fie considerate ca si cheltuieli;
- o evidenta a contractelor de colaborare, daca sunt colaboratori. Stabilirea modului de remunerare a acestora;
- conducerea unei evidente a cheltuielilor pe cursant ar fi binevenita;
- foi de parcurs, pentru deducerea cheltuielilor;
- etc.
Pot sa tin evidenta in Saga sau trebuie un anumit program scolile de soferi?
Astazi ma duc sa ma întâlnesc cu administratorul. Nu au colaboratori decat cei angajati, nu e platitoare de tva, din 2015 au iesit de pe Srl-D.
va multumesc mult!
Astazi ma duc sa ma întâlnesc cu administratorul. Nu au colaboratori decat cei angajati, nu e platitoare de tva, din 2015 au iesit de pe Srl-D.
va multumesc mult!
contabilitatea se poate tine in Saga.
dar alte evidente de contracte, programe scolarizar, etc(cum s-a prezizat mai sus) le tii separat.
dar alte evidente de contracte, programe scolarizar, etc(cum s-a prezizat mai sus) le tii separat.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Buna ziua,
daca am un angajat, profesor de legislatie cu ctr de munca partial cu 5 ore, am dreptul in unele zile sa-l pontez la 2 ore? pentru ca el nu lucreaza totusi in fiecare zi la 5 ore. Doar 1,2 ori pe saptamana lucreaza cate 5 ore.
daca am un angajat, profesor de legislatie cu ctr de munca partial cu 5 ore, am dreptul in unele zile sa-l pontez la 2 ore? pentru ca el nu lucreaza totusi in fiecare zi la 5 ore. Doar 1,2 ori pe saptamana lucreaza cate 5 ore.
Daca programul de lucru este repartizat inegal, pe parcursul unei saptamani/luni, atunci poti sa-i intocmesti un act aditional la CIM, prin care sa precizezi acest lucru si sa faci repartizarea efectiva a programului de lucru.
In acest fel, salariatul va lucra un numar de ore/luna repartizate dupa un anumit grafic.
In acest fel, salariatul va lucra un numar de ore/luna repartizate dupa un anumit grafic.
Si acest act aditional trebuie si transmis in revisal? ca este repartizat inegal in timpul unei luni?
Buna ziua,
Ma ajuta va rog cineva cu un cod cor pentru profesor legislatie rutiera?
Ma ajuta va rog cineva cu un cod cor pentru profesor legislatie rutiera?
Cod 232001 profesor in invatamantul profesional si de maistri
Poate poate si:
516501 Instructor scolar auto
516502 Instructor auto
516501 Instructor scolar auto
516502 Instructor auto
Acest cod de 232001 cei de la ARR au zis sa trecem profesorul de legislatie asa il aveam si eu bagat la instructor dar la o verificare ei au vazut ca nu este trecut profesor si nu zis sa trecem pe acest cod
profesor legislatie rutiera nu e tot Instructor auto?
Chelner nu e identic cu ospatar?
Cred ca e la fel.
Chelner nu e identic cu ospatar?
Cred ca e la fel.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Da intra-adevar din cauza ARR am intrebat deoarece si la mine a fost trecut instructor scolar auti iar cei care invata oamenii sa conduca instructor auto. Si cei de la ARR mi-au solicitat modificarea profesorului dar nu mi-au spus ce cod. Dupa ce mi-ati spus dvs de 232001 am modificat si au zis ca asa e corect.
Va multumesc mult!
Va multumesc mult!