D390 - D300 - factura din luna anterioara receptiei

kisfaludij

D390 - D300 - factura din luna anterioara receptiei

#1 Mesaj de kisfaludij »

Cum procedati in cazul urmator: la o achizitie intracomunitara factura este emisa in luna anterioara receptiei si conform facturii transferul de risc de la furnizor la beneficiar are loc la data predarii marfii de catre caraus la beneficiar. Cum faceti ca sa fie corect D390, D300 tinand cont ca datorita faptului ca transferul de risc are loc in luna urmatoare facturarii nu se poate utiliza contul 327 "Marfuri in curs de aprovizionare"? Auditorii sunt de parere ca nu este corect utilizarea acestui cont intrucat marfa devine proprietatea beneficiarului in momentul predarii de catre caraus, riscurile pana atunci fiind suportate de catre furnizor. Nu stiu cum sa inregistrez factura ca Jurnalul de Cumparari, D390 si D300 pe luna facturarii sa fie corect.

tomac

Re: D390 - D300 - factura din luna anterioara receptiei

#2 Mesaj de tomac »

Eu am o întrebare: scrie în factură că riscurile și beneficiile se transferă numai la predarea bunurilor de către cărăuș? Dacă da sunt de acord cu ei, teoretic. Dacă nu și este doar o opinie personală, nu sunt de acord. Și înclin să cred că nu prea scrie așa ceva în factură. Mai mult e mult mai normal să se contabilizeze în 327 o astfel de situație.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

zaineal

#3 Mesaj de zaineal »

Buna ziua, cand se declara in intrastat marfa in curs de aprovizionare? la luna in care e factura sau la luna urmatoare cand se face aprovizionarea?

tomac

#4 Mesaj de tomac »

În luna în care are loc introducerea efectivă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns