pondere activitati consultanta

grigored64

pondere activitati consultanta

#1 Mesaj de grigored64 »

Buna ziua,
Societate infiintata in 04.2015 cu impozit profit, activitate principala consultanta dar realizeaza si venituri din activitati comerciale, va ramane platitoare de imp profit pana la sf anului indifferent de ponderea activitatilor de consultanta din CA?
Multumesc

paturcai

Re: pondere activitati consultanta

#2 Mesaj de paturcai »

Cod fiscal (mai 2015)

ART. 112^1 Definiţia microîntreprinderii
În sensul prezentului titlu, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:
a) realizează venituri, altele decât cele prevăzute la art. 112^2 alin. (6);
a^1) realizează venituri, altele decât cele din consultanţă şi management, în proporţie de peste 80% din veniturile totale;
b) *** Abrogat;
c) a realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei a 65.000 euro;
d) capitalul social al acesteia este deţinut de persoane, altele decât statul şi autorităţile locale.
e) nu se află în dizolvare cu lichidare, înregistrată în registrul comerţului sau la instanţele judecătoreşti, potrivit legii.

ART. 112^2 Reguli de aplicare a sistemului de impunere pe veniturile microîntreprinderii
(1) Impozitul reglementat de prezentul titlu este obligatoriu.
.....
(4) O persoană juridică română care este nou-înfiinţată este obligată să plătească impozit pe veniturile microîntreprinderilor începând cu primul an fiscal, dacă condiţia prevăzută la art. 112^1 lit. d) este îndeplinită la data înregistrării la registrul comerţului.

Ceva nu ne spuneti aici:
- cum de ati reusit sa va inregistrati cu impozit pe profit "la infiintare" daca la al (4) se spune ca o persoana juridica nou-infiintata este microintreprindere?!
- cumulativ nu indepliniti cerintele de la 112^1
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

Chiar daca in cursul anului fiscal nu indepliniti conditiile pentru a fi impusa (societatea) cu impozit pe profit, pana la sfarsitul perioadei ramaneti platitor de impozit pe profit urmand ca la 31.12.2015 sa vedeti daca va incadrati in continuare in acest impozit.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

grigored64

#4 Mesaj de grigored64 »

Multumesc pt raspunsuri. In ceea ce priveste inregistrarea ca firma platitoare de impozit profit, nu stiu sa va spun cum s-a reusit, dar societatea apare pe site-ul anaf-ului ca platitor de impozit pe profit de la infiintare.
Zi frumoasa!

Scrie răspuns