1.cum pot reconfigura un cont 371 sintetic in 2 conturi 371 cu analitic. 371 sintetic are rulaj in an, si este en-gross
2. configurare 371.analitic antichitati. intrarile pt magazinul de antichitati sunt din uniunea europeana o data, de la pj cu factura. sunt permanente si vor ramane in stoc. vor mai fii achizitii pe baza de borderou achizitii de la p.f in regim de consignatie.
am citit cam ce era pe forum legat de consignatie, dar cred ca toate exemplele erau pt saga varianta integrata iar eu am doar contabilitatea.
3.intrarile de la neplatitori tva la care se evidentiaza ad.com (firma fiind platitoare) dau erori . se poate sa fie un artificiu si sa nu il stiu eu.
4.la vanzarea unui produs primit in consignatie de la o pers fizica ar trebui platit tva la marja bruta. cum se opereaza aceste facturi se modifica pur si simplu de mana valoarea tva-ului in ecranul de jos el fiind setat pe 24%?
m-ar ajuta foarte mult o monografie sau ceva ... nu stiu cum sa ma descurc
ajutor monografie si configurare mag.antichitati
-
Re: ajutor monografie si configurare mag.antichitati
1. Depinde. dar cel mai simplu este prin stornarea din sintetic și re-înregistrarea în analitic. oricum însă, dacă e vorba de evidență cantitativă, contul analitic asociat tipului "Mărfuri" e necesar să fie asociat acestuia în Fișiere- Tipuri articole. Faceți o salvare înainte de a efectua orice modificare
2. Creați-vă gestiunea dorită: global valorică sau cantitativ valorică. La global valoric, analiticul se poate crea direct din gestiuni, altfel doar prin planul de conturi
3. nu cred că dau erori.
4. căutați pe forum subiectele despre consignație. unul din exemple e aici http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... onsignatie
O soluție este să puneți două linii una fără TVA și una ce conține comisionul - cu TVA.
2. Creați-vă gestiunea dorită: global valorică sau cantitativ valorică. La global valoric, analiticul se poate crea direct din gestiuni, altfel doar prin planul de conturi
3. nu cred că dau erori.
4. căutați pe forum subiectele despre consignație. unul din exemple e aici http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... onsignatie
O soluție este să puneți două linii una fără TVA și una ce conține comisionul - cu TVA.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Re: ajutor monografie si configurare mag.antichitati
multumesc frumos pentru raspuns!
am mai avut intari de la neplatitori pt amanunt si dupa introducerea ff respective am verificat 4428 aferent 371 si nu era ok. o sa mai incerc.
sigur voi mai avea intrebari asa ca o sa va mai deranjez.
am mai avut intari de la neplatitori pt amanunt si dupa introducerea ff respective am verificat 4428 aferent 371 si nu era ok. o sa mai incerc.
sigur voi mai avea intrebari asa ca o sa va mai deranjez.