Buna ziua!
Am urmatorul caz:
firma de transport recupereza tva din UE prin un furnizor extern, din Franta. Acest furnizor din Franta este colaborator al unui furnizor roman care acorda firmei de transport card de motorina si autostrazi. Pe baza acestora firma de transport trebuie sa plateasca bilunar furnizorului din Romania sumele datorate pt. comustibil si plata autostrazilor. Furnizorul din Franta returneza banii din recuperarea tvain contul firmei de transport numai are are la zi platile catre furnizorul din Romania. De aceasta data suma ce trebuia primita de la furnizorul din Franta nu a mai intrat in conturile firmei de transp.deoarece nu au fost platite facturile catre cel din Romania (facturile se emit in 15 si au scadenta 30 si altele se emit in 01 si au scadenta in 15). Avand inca timp pt. a le plati ei au considerat ca nu sunt platite si au dirijat suma catre cei din Romania. Am sunat la cei din Romania si i-au spus ca imi vor compensa cu suma care era scadenta la 15.06 si astfel nu am mai platit nimic. Cum ar trebui sa fac inregistrarea? Eu m-am gandit asa (suma ce trebuia primita este in euro (900euro), iar plata facturilor o fac in lei):
462=7588 3960lei pt a evidentia veniturile, chiar daca nu a intrat nimic nici in banca nici in casa)
401=462 50euro 220lei plata furnizorului din Franta cu factura de comision prest.serv.inregistrata la intrari valuta
401=462 3740lei plata facturilor furnizorului roman in lei
Este corect cum m-am gandit?
Multumesc frumos!
suma din recup.tva incasata de un furnizor si nu de firma
Re: suma din recup.tva incasata de un furnizor si nu de firm
Este corect
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!