jurnal cumparari cu bonuri fiscale

stefi

jurnal cumparari cu bonuri fiscale

#1 Mesaj de stefi »

Buna ziua!
Am pe luna mai mai multe bonuri fiscale din UE (pe care le-am introdus in intrari la ¨nenominalizat¨ cu valoarea totala a bonului si tva zero¨¨ si din Romania fara CUI-ul firmei pe ele (pe care le-am introdus la intrari cu valoarea totala si tva zero). Toate aceste bonuri imi apar in jurnal cumparari la pozitia 10 si in D300 la ¨achizitii bunuri din tara si din import scutitte, alte achizitii neimpozabile¨. Este corect sa imi apara si aceste sume in D300? Eu le-am platit prin 542 aceste bonuri.
Multumesc!

paturcai

Re: jurnal cumparari cu bonuri fiscale

#2 Mesaj de paturcai »

In mod natural, firesc daca vreti, asa se lucreaza cu un decont si nu se trec in nestire bonurile aruncate prin registrul de casa direct pe cheltuiala.

Foarte bine ati ales ca toate bonurile sa le treceti intr-un decont cumulativ la sfarsit de luna, sau in doua deconturi (in functie de cate de multe sunt acestea).
In acel decont (cu furnizor NEnominalizat, corect!) ati ales sa treceti fiecare bon ca o pozitie separata.
Foarte bine!
Ati ales contul contabil la fiecare bon. La fel de corect!
Ati validat decontul.
Inchiderea acestuia ati facut-o prin deconturi.
La fel de corect.
Si la fel de corect este ca aceste valori sa va apara exact acolo unde le duce SAGA.
SAGA duce in deconturile D300 bonurile in functie de conturile pe care le alegem noi.
Deci nu va fie teama, SAGA stie ce trebuie sa faca si face foarte bine.
Succes in continuare!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

stefi

#3 Mesaj de stefi »

Va multumesc foarte mult. M-ati linistit pt. ca aplecand urechea in stanga si in dreapta.... Sunt mai multe moduri de lucru si as vrea sa lucrez cat mai corect cu putinta.

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Repet sunt cazuri in care colegi de breasla au adoptat (vulgar as putea spune) trecerea acestor bonuri, bonulete direct pe cheltuiala in Registrul de Casa, desi avem obligatia intocmirii unor deconturi justificative pentru astfel de situatii.
OUG 34/2009: (http://static.cfnet.ro/media/ghid-pract ... pdf?4dd9cf)
2. (1) Bonurile fiscale emise cu aparatele de marcat electronice fiscale in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, sunt documente care atesta efectuarea platii si se anexeaza la Registrul de casa.
(2) Inregistrarea in contabilitate a bunurilor achizitionate sau a serviciilor prestate, achitate cu numerar sau card bancar, pe baza de bon fiscal, se poate efectua in urmatoarele conditii:
(i) entitatea solicita furnizorului facturi fiscale aferenta bunurilor livrate sau serviciilor prestate, avand ca anexa bonul fiscal emis de aparatul de marcat electronic fiscal;
sau
ii) entitatea justifica cheltuielile efectuate fie prin documente care atesta intrarea in gestiune a bunurilor achizitionate, fie cu alte documente cum sunt: ordin de deplasare, decont de cheltuieli, la care se anexeaza bonul fiscal, documentele respective fiind aprobate de persoana care autorizeaza efectuarea acestor cheltuieli. In cazul utilizarii decontului de cheltuieli, documentul utilizat este „Decont de cheltuieli – cod 14-5-5” aprobat prin Ordinul ministrului economiei si finantelor nr 3512/2008 privind documentele financiar-contabile, care va fi adaptat in mod corespunzator pentru decontari interne.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns