facturi in jurnalul de cumparari

saboub325

facturi in jurnalul de cumparari

#1 Mesaj de saboub325 »

buna ziua,ma confrunt cu urmatoarea problema....facturi de ambient din 02.2013 cu bifa la tva la incasare .....in lista intrari figureaza ca fiind platite dar in jurnalul de cumparari le vad la operatii neexigibile...cum sa fac sa dispara de acolo?mentionez ca fisa pe furnizor imi este buna..

paturcai

Re: facturi in jurnalul de cumparari

#2 Mesaj de paturcai »

In toate cazurile când lucram cu TVA la incasare/plata, SAGA trece constiincioasa in jurnale ce facturi mai are in "stoc".
In fisa de furnizor este bine pentru ca ati facut operatiunea de mana si nu ati adugat dupa cutume încasarea/plata.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

saboub325

#3 Mesaj de saboub325 »

Pai si cum fac eu sa le scot din "stoc"...ca nu sunt real neachitate ca sa apara in jurnal?

saboub325

#4 Mesaj de saboub325 »

va rog ajutati-ma cu un raspuns ..vreau sa am un jurnal de cumparari curat si real...
va multumesc

paturcai

#5 Mesaj de paturcai »

Meregeti in situatii-listari---------->Situatie furnizori sau clienti------> aici mergeti pe tertul care va intereseaza si vedeti cum s-au facut asocierile. Daca nu s-au facut cum trebuie atunci veti avea in partea de jos a ecranului niste sume care sunt cu corp de litera (font) rosu. Scrise cu rosu. Asta inseamna ca acele sume nu s-au scazut din "stoc".
Este putin probabil sa va lase sa le reglati.
Notati sumele scrise cu rosu, si mergeti la data in care platile/incasarile au fost inregistrate.

Exemplu:
Imi apare 124 lei scris cu rosu ca fiind platit prin Banca in data de 15.02.2014 cu OP25
Ma duc la data de 15.02.2014 si vad daca in dreptul acestei sume SAGA mi-a calculat TVA. Daca este cu rosu scrisa nu mi-a calculat.
Ma duc in luna IUNIE 2015 ca in 2 zile veti incepe sa lucrati deja IUNIE 2015, la Banca si voi scrie asa chiar pe data de 01.06.2015:
Numar doc: OP25
COnt debitor: 401.analitic distinct
Cont creditor 5121
SUma: MINUS 124
SAGA imi va deschide fereastra pentru a-mi alege furnizorul. Dau OK. SAGA ma ameninta, de aceasta data n-o bag in seama. SAGA cedeaza!
Adaug inca o inregistrare ca mai sus:
OP25
401.analitic distinct
PLUS 124 <--------de aceasta data ma duc in fereastra care se deschide si asociez (adica bifez) ce factura voi inchide cu aceasta suma. SAGA ma felicita.

Ma duc iar la SITUATII-LISTARI la Situatie furnizori si acolo caut sa vad adca este OK.
Va fi bine
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns