compensare datorii stat
compensare datorii stat
Daca am suma achitata in plus la bugetul statului si suma de plata la taxele salariale (bugetul asigurarilor sociale) pot face compensare intre cele 2 bugete?
Daca da, ce trebuie sa fac si cam cat dureaza pana la realizarea compensarii?
Multumesc!
Daca da, ce trebuie sa fac si cam cat dureaza pana la realizarea compensarii?
Multumesc!
Re: compensare datorii stat
puteti vira mai putin cu suma achitata in plus la stat.
nu e nevoie de alte proceduri.
nu e nevoie de alte proceduri.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Deci, daca am platit mai mult impozit pe venit micro ( am o suma nerepartizata in contul de buget stat ) si am de plata taxe salariale (cas, cass....) nu trebuie sa solicit compensare prin depunerea unei cereri?
Se face automat, din oficiu compensare intre bugete?
Multumesc!
Se face automat, din oficiu compensare intre bugete?
Multumesc!
Solutia data de colegul HerganieC era asa:
- daca aveti ceva de plata catre BUGETUL DE STAT, platiti mai putin acum si in timp veti ajunge pe zero (sa spunem ca aveti impozit pe salarii; platiti mai putin luna asta pana cand suma din Bugetul de Stat va ajunge catre zero). Ati platit in CONTUL UNIC al Bugetului de Stat si nu ati platit impozit pe micro ci ati platit o suma in BUGETUL DE STAT. Bugetul de Stat (contul Unic)M este o galeata comuna in care intra toate sumele care au treaba cu: impozitul pe profit, impozitul pe salarii, impozitul pe dividende, impozitul pe micro, etc, etc, etc.)
- platiti normal sumele pe care le aveti de plata catre Bugetele de asigurari sociale si fd speciale.
Ati platit niste sume infernale?
Relaxati-va!
Nu dati prilejul unor intrebari si "scormoniri" de care sigur nu aveti nevoie din partea ANAF.
- daca aveti ceva de plata catre BUGETUL DE STAT, platiti mai putin acum si in timp veti ajunge pe zero (sa spunem ca aveti impozit pe salarii; platiti mai putin luna asta pana cand suma din Bugetul de Stat va ajunge catre zero). Ati platit in CONTUL UNIC al Bugetului de Stat si nu ati platit impozit pe micro ci ati platit o suma in BUGETUL DE STAT. Bugetul de Stat (contul Unic)M este o galeata comuna in care intra toate sumele care au treaba cu: impozitul pe profit, impozitul pe salarii, impozitul pe dividende, impozitul pe micro, etc, etc, etc.)
- platiti normal sumele pe care le aveti de plata catre Bugetele de asigurari sociale si fd speciale.
Ati platit niste sume infernale?
Relaxati-va!
Nu dati prilejul unor intrebari si "scormoniri" de care sigur nu aveti nevoie din partea ANAF.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Asta i-am spus si eu patronului, dar nu vrea sa plateasca taxele de salarii ci sa faca o compensare.
I-am mai spus ca aceasta compensare presupune niste verificari de la anaf, ca o compensare intre bugete dureaza mult si nu merita efortul,dar nu-i pasa.
De aceea v-am intrebat si va multumesc mult pentru raspunsuri!
I-am mai spus ca aceasta compensare presupune niste verificari de la anaf, ca o compensare intre bugete dureaza mult si nu merita efortul,dar nu-i pasa.
De aceea v-am intrebat si va multumesc mult pentru raspunsuri!
Inteleg ca ai platita in plus o suma la BS si ca doresti sa platesti mai putin la BAS, cu suma respectiva.
Trebuie sa faci o cerere de compensare deoarece sunt conturi bugetare diferite.
Daca astepti sa se faca compensarea din oficiu (de catre trezorerie), se vor inregistra accesorii de la data scadentei obligatiilor bugetare, pana la data compensarii.
Daca soliciti tu compensarea, atunci nu se inregistreaza sccesorii.
Cerere de compensare nu presupune verificari de la ANAF.
Cererea se depune impreuna cu copii dupa documentele de plata care au generat plata in plus la BS.
Trebuie sa faci o cerere de compensare deoarece sunt conturi bugetare diferite.
Daca astepti sa se faca compensarea din oficiu (de catre trezorerie), se vor inregistra accesorii de la data scadentei obligatiilor bugetare, pana la data compensarii.
Daca soliciti tu compensarea, atunci nu se inregistreaza sccesorii.
Cerere de compensare nu presupune verificari de la ANAF.
Cererea se depune impreuna cu copii dupa documentele de plata care au generat plata in plus la BS.
-
Eu am avut o situatie de genul acesta, am facut cerere de compensare si mi s-a spus ca termenul este de 60 de zile sa se faca compensarea
Adevarul e ca s-a operat destul de repede, doar ca nu am primit de la Finante Decizia de compensare decat cand m-am dus sa vad care este situatia
Ceea ce mi se pare destul de aiurea este ca daca ai de recuperat bani platiti in plus la Impozitul pe profit dupa depunerea declaratiei 101 si daca ai trecut la Impozit pe micro nu se compenseaza automat desi se plateste tot la Bugetul de stat
Trebuie mers la Finante si depusa cerere de compensare
Adevarul e ca s-a operat destul de repede, doar ca nu am primit de la Finante Decizia de compensare decat cand m-am dus sa vad care este situatia
Ceea ce mi se pare destul de aiurea este ca daca ai de recuperat bani platiti in plus la Impozitul pe profit dupa depunerea declaratiei 101 si daca ai trecut la Impozit pe micro nu se compenseaza automat desi se plateste tot la Bugetul de stat
Trebuie mers la Finante si depusa cerere de compensare
Cererea de compensare are un anumit model ?
Nu.
Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!
am cerut compensare impozit profit, rezultat din declaratia 101 virat in plus, cu impozit de salarii si nu au acceptat compensarea, sfatuindu-ne sa nu cerem compensare, ca vor trebui sa vina in verificare.!!!!!!!!!!!!!!!!. stiut este ca la orice verificare facuta de anaf, dai mai mult decat ceri.
Am impozit pe profit platit in + si acum am de plata impozit pe dividende distribuite in luna mai.
Daca vreau sa compensez impozit pe profit platit in + cu impozit pe dividende trebuie sa depun cererea de compensare pana pe data de 27.06.2016?
Se face control de la anaf daca cer aceasta compensare?
Multumesc!
Daca vreau sa compensez impozit pe profit platit in + cu impozit pe dividende trebuie sa depun cererea de compensare pana pe data de 27.06.2016?
Se face control de la anaf daca cer aceasta compensare?
Multumesc!
Am solicitat anul trecut o compensate la sectorul 1 si nu s-a facut control.
Acum trebuie sa solicit la af sect 2.
Pentru anul acesta s-a modificat ceva referitor la control(aduca se face compensates numai dupa control)?
Ar trebui sa compensez imp dividende din imp profit platit in plus pentru anul trecut; anul asta firma este micro.
Multumesc!
Acum trebuie sa solicit la af sect 2.
Pentru anul acesta s-a modificat ceva referitor la control(aduca se face compensates numai dupa control)?
Ar trebui sa compensez imp dividende din imp profit platit in plus pentru anul trecut; anul asta firma este micro.
Multumesc!
Buna ziua,
In total fisa sintetica pe platitor la coloana ''Diferente'' am suma de 2047 suma care apare in fiecare luna si cand primesc de la Adm. fin. "INSTIINTARE privind stingerea creantelor fiscale'', adica la BASFS la coloana "Suma stinsa " ramane suma 1477, iar la BS la coloana "Suma stinsa " ramane suma 570.
Am luat fiecare contributie din fisa sintetica si am verificat pe ultimii 5 ani, dar se pare ca problema e si mai de inainte...
Ma gandesc ca suma ar trebui sa provina, ori de la niste plati in plus, ori de la niste declaratii nedepuse.
Ce ma sfatuiti ca sa pot clarifica fisa, ar fi in regula sa platesc intr-o luna mai putin cu sumele acestea?
Multumesc!
In total fisa sintetica pe platitor la coloana ''Diferente'' am suma de 2047 suma care apare in fiecare luna si cand primesc de la Adm. fin. "INSTIINTARE privind stingerea creantelor fiscale'', adica la BASFS la coloana "Suma stinsa " ramane suma 1477, iar la BS la coloana "Suma stinsa " ramane suma 570.
Am luat fiecare contributie din fisa sintetica si am verificat pe ultimii 5 ani, dar se pare ca problema e si mai de inainte...
Ma gandesc ca suma ar trebui sa provina, ori de la niste plati in plus, ori de la niste declaratii nedepuse.
Ce ma sfatuiti ca sa pot clarifica fisa, ar fi in regula sa platesc intr-o luna mai putin cu sumele acestea?
Multumesc!
Indiferent de natura lor, daca provin din perioada anterioara ultimilor 5 ani, diferentele respective sunt prescrise.
Merita sa le soliciti celor de la finante sa corecteze fisa, sa o puna de acord cu contabilitatea. Tinand cont de faptul atat in contabilitate cat si in fisa, in perioada ultimilor 5 ani, declaratiile si sumele stabilite sunt corecte.
Avand in vedere faptul ca diferentele reprezinta sume achitate in plus, este posibila ca vor emite o decizie prin care vor anula creantele firmei.
Merita sa le soliciti celor de la finante sa corecteze fisa, sa o puna de acord cu contabilitatea. Tinand cont de faptul atat in contabilitate cat si in fisa, in perioada ultimilor 5 ani, declaratiile si sumele stabilite sunt corecte.
Avand in vedere faptul ca diferentele reprezinta sume achitate in plus, este posibila ca vor emite o decizie prin care vor anula creantele firmei.
Eugen Pintea
multumesc @pinteae pentru sugestie!