Buna ziua stimati colegi,am un caz si nu stiu cum sa fac.O firma livreaza marfa catre un furnizor mare , la sfarsit de trimestru primim o autofactura cu ( -) de la client.
Aceasta suma o reglez scazand din facturile emise catre ei.
Acum problema este ca ei au amis o autofactura cu minus (-) dar eu nu mai am de unde sa scad , facturile fiind incasate la zi.
Administratorul spune ca au fost facute in avans.Intrebare , cum inregistrez asta in saga ? si unde , suntem cu TVA la incasare.Le inrreg pe 709 ? mentionez ca sumele sunt pe ( -)Multumesc anticipat!!
Si mai am o problema! Acum am obs.ca in febr 2015, am inreg.o fact.de intrare eronat, si anume am trecut la cantitate 1 buc, la pret unitar, valoare, total am zero , si total factura este la TVA. Ce fac ? sa nu fiu nevoita sa modific decontul pe trim I 2015?
Am uitat sa mentionez faptul ca factura doar acum in iunie a fost achitata!
Inregistrare factura Risturn
Re: Inregistrare factura Risturn
1. Ar fi de stiut ce contine acea "autofactura", nu cumva este un "debit note"?
2. Stornezi cu date de 01.06.2015, dupa care tot cu aceeasi data inregistrezi corect. In ambele cazuri completezi la "data document" data initiala a documentului.
Vei depune din nou D.394.
Pe viitor ar fi optim ca sa faci o mica verificare a sumelor din jurnal, adica inmulteste baza cu procentul de TVA si vezi daca iti iese diferenta mare.
2. Stornezi cu date de 01.06.2015, dupa care tot cu aceeasi data inregistrezi corect. In ambele cazuri completezi la "data document" data initiala a documentului.
Vei depune din nou D.394.
Pe viitor ar fi optim ca sa faci o mica verificare a sumelor din jurnal, adica inmulteste baza cu procentul de TVA si vezi daca iti iese diferenta mare.
1.pe afctura scrie RISTURN - REDUCERI PROMOTIONALE.
2.Mereu verific sumele din decont, si erau ok , in sensul ca in trim I nu am dedus acel TVA nefiind factura achitata , acum in iunie au achitatz factura si vezrificand am obs diferenta mare de TVA.
2.Mereu verific sumele din decont, si erau ok , in sensul ca in trim I nu am dedus acel TVA nefiind factura achitata , acum in iunie au achitatz factura si vezrificand am obs diferenta mare de TVA.
-
Pana la urma cum procedati ? Am primit si eu o autofactura de risturn ( cu minus ) de la un hypermarchet. O inregistrati in iesiri ?
O declarati la 394 ? Credeti ca atunci cand va trebui sa declaram plajele de numere la facturile emise, declaram plajele de numere pentru autofacturile primite ? Multumesc
O declarati la 394 ? Credeti ca atunci cand va trebui sa declaram plajele de numere la facturile emise, declaram plajele de numere pentru autofacturile primite ? Multumesc
- fagarasa176
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Asta e o problemă de SALARII cât sunt eu popă.
Hai că se poate. Mai întrebați aici și despre cum se înregistrează producția și eventual erorile despre bilanț și e ok.
Acordați puțină atenție secțiunii în care postați problemele. Nu le postați aiurea, doar să fie postate.
Hai că se poate. Mai întrebați aici și despre cum se înregistrează producția și eventual erorile despre bilanț și e ok.
Acordați puțină atenție secțiunii în care postați problemele. Nu le postați aiurea, doar să fie postate.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.