Buna ziua!
O persoana/asociat unic a apelat la un avocat pentru infiintarea firmei, astfel incat avocatul i-a facturat asociatului unic si valoarea capitalului social pe care l-a depus la banca in numele asociatului.
care este nota contabila? pentru subscriere capital social este 456 = 1011 cu 200 lei, dar am factura de la avocat cu suma de 200 lei.
Multumesc!
Capital social depus de avocat
Re: Capital social depus de avocat
Factura avocatului ar trebuie sa fie pe numele persoanei fizice pentru capitalul social. Nu pe al firmei.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Factura apare asa; Furnizor: X (firma de avocati), beneficiar: SC..., denumire servicii:
- Cheltuieli decontate in numele clientului (taxe ONRC)....le-am inregistrat in ct. 201
- cheltuieli decontate in numele clientului ( capital social)........cum le inregistrez? pt. ca aportul la capital social este 456 = 1011.
Multumesc!
- Cheltuieli decontate in numele clientului (taxe ONRC)....le-am inregistrat in ct. 201
- cheltuieli decontate in numele clientului ( capital social)........cum le inregistrez? pt. ca aportul la capital social este 456 = 1011.
Multumesc!
Nu puteți. Este ilogic să refactureze suma către societatea comercială. Ea este datorată de persoana fizică. O soluție este înregistrarea sumei în 461 și recuperarea ei de la asociat.
La contabilizarea intrării puneți suma pe 461. Și ați avea monografie cam așa
456=1011....subscriere capital social
5121=456...depunere capital social
1011=1012...trecere la capital social vărsat
%=401.avocat
628....servicii avocat
461....sumă depusă de avocat în numele asociatului
5311=461...recuperarea sumei de la asociat
La contabilizarea intrării puneți suma pe 461. Și ați avea monografie cam așa
456=1011....subscriere capital social
5121=456...depunere capital social
1011=1012...trecere la capital social vărsat
%=401.avocat
628....servicii avocat
461....sumă depusă de avocat în numele asociatului
5311=461...recuperarea sumei de la asociat
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.