servicii in curs de executie

scortarum

servicii in curs de executie

#1 Mesaj de scortarum »

O firma de constructii factureaza in 20.07 o situatie de lucrari la un client, doar ca intrari de materiale aferente acelei situatii sunt si in luna August. Intrebarea e cum sa introduc acea factura de prestari servicii? Ca si avans pe 419, iar cand se termina achizitiile pentru acea situatie de lucrari sa mai operez eu o iesire cu valoare 0 in care sa stornez avansul si in acelasi timp sa trec valoarea pe 704? Multumesc

balazse

Re: servicii in curs de executie

#2 Mesaj de balazse »

Depinde ce ai facturat. Cum ai factura situatia de lucrari daca aceasta nu este una finala?

scortarum

#3 Mesaj de scortarum »

Practic e o factura de avans, desi scrie pe ea situatie de lucrari. Factura e de 400.000 lei din 25.07, dar majoritatea facturilor de materiale/lucrari sunt cu data de August. Acuma, de ce se factureaza (si incaseaza) o situatie de lucrari, cand la data facturarii nu sunt aproape deloc facturi de materiale/lucrari...nu ma intreba;)

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Este posibil ca acele facturi de achizitie se refera la perioada iulie, doar s-a facturat in august.
Normal ca te intreb, deoarece tu vrei sa contabilizezi acea factura si trebuie sa obtii datele pentru a putea proceda corect.
Dupa parerea mea, daca pe factura nu scrie "avans" nu ai ce inregistra pe 419.

scortarum

#5 Mesaj de scortarum »

Pai asta e si parerea mea, dar eu cum sa fac 411=704 in Iulie cand (aproape) toate notele 332=712 sunt in August? Sigur, as putea sa trec tot venitul in Iulie si toata cheltuiala cu descarcarea de gestiune in August, dar nu e corect.

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Nu este normal, asa este, dar totusi a fost normal sa se emita o factura cu serviciul prestat cand acest lucru nu s-a realizat?
Incearca sa ceri sa se schimbe factura in cauza in factura de avans, dupa care sa se emite factura finala.

scortarum

#7 Mesaj de scortarum »

Sigur ca am incercat, dar nu se poate ca asa e situatia. Multumesc de pareri!

Scrie răspuns