servicii in curs de executie
servicii in curs de executie
O firma de constructii factureaza in 20.07 o situatie de lucrari la un client, doar ca intrari de materiale aferente acelei situatii sunt si in luna August. Intrebarea e cum sa introduc acea factura de prestari servicii? Ca si avans pe 419, iar cand se termina achizitiile pentru acea situatie de lucrari sa mai operez eu o iesire cu valoare 0 in care sa stornez avansul si in acelasi timp sa trec valoarea pe 704? Multumesc
Re: servicii in curs de executie
Depinde ce ai facturat. Cum ai factura situatia de lucrari daca aceasta nu este una finala?
Practic e o factura de avans, desi scrie pe ea situatie de lucrari. Factura e de 400.000 lei din 25.07, dar majoritatea facturilor de materiale/lucrari sunt cu data de August. Acuma, de ce se factureaza (si incaseaza) o situatie de lucrari, cand la data facturarii nu sunt aproape deloc facturi de materiale/lucrari...nu ma intreba;)
Este posibil ca acele facturi de achizitie se refera la perioada iulie, doar s-a facturat in august.
Normal ca te intreb, deoarece tu vrei sa contabilizezi acea factura si trebuie sa obtii datele pentru a putea proceda corect.
Dupa parerea mea, daca pe factura nu scrie "avans" nu ai ce inregistra pe 419.
Normal ca te intreb, deoarece tu vrei sa contabilizezi acea factura si trebuie sa obtii datele pentru a putea proceda corect.
Dupa parerea mea, daca pe factura nu scrie "avans" nu ai ce inregistra pe 419.
Pai asta e si parerea mea, dar eu cum sa fac 411=704 in Iulie cand (aproape) toate notele 332=712 sunt in August? Sigur, as putea sa trec tot venitul in Iulie si toata cheltuiala cu descarcarea de gestiune in August, dar nu e corect.
Nu este normal, asa este, dar totusi a fost normal sa se emita o factura cu serviciul prestat cand acest lucru nu s-a realizat?
Incearca sa ceri sa se schimbe factura in cauza in factura de avans, dupa care sa se emite factura finala.
Incearca sa ceri sa se schimbe factura in cauza in factura de avans, dupa care sa se emite factura finala.
Sigur ca am incercat, dar nu se poate ca asa e situatia. Multumesc de pareri!