factura firma din Spania
factura firma din Spania
Am de facut o factura transport persoane(transportul este pe teritoriul tarii), catre o firma din Spania.Ce aleg cand intoduc factura?-T,S,U?Se declara in D390?Firma are cod valid de TVA.Factura o fac in lei sau valuta( ei mi-au dat un cont al unei banci spaniole)?Unde introduc ?la iesiri in lei sau in valuta?
Re: factura firma din Spania
Nici una nici alta. Emiteți factură cu TVA. Locul prestării e în România. Nu se declară în D390.
Dacă locul de plecare și cel de sosire sunt în RO atunci e transport național și nu transport internațional.
Dacă locul de plecare și cel de sosire sunt în RO atunci e transport național și nu transport internațional.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc mult.
-
Cum facturez in urmatoarele cazuri:
- transport de persoane, din Romania in Ungaria, beneficiarul transportului PJ inregistrata in scop de TVA din Italia
- transport de persoane din Romania in Serbia, beneficiarul transportului PJ inregistrata in scop de TVA din Italia
- transport de persoane, din Romania in Ungaria, beneficiarul transportului PJ inregistrata in scop de TVA din Italia
- transport de persoane din Romania in Serbia, beneficiarul transportului PJ inregistrata in scop de TVA din Italia
Vedeți ghidul de aici http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=1&t=10480
-
multumesc
-
firma din RO, inreg in scop de TVA, plata TVA la incasare factureaza transport persoane in Romania, beneficiarul transportului fiind firma din UE.
cf art 133(4)b locul prestarii = locul unde se efectueaza transportul de calatori, deci Romania => facturez cu TVA;
am introdus factura la iesiri in valuta, am pus TVA in ecranul de jos, dar nu pot bifa TVA la incasare, mesajul este "tipul de iesire nu se incadreaza in aria de aplicare TVA la incasare"
In art 134/2 (6) scrie: "Persoanele impozabile care optează pentru aplicarea sistemul TVA la încasare aplică sistemul respectiv numai pentru operaţiuni pentru care locul livrării, conform prevederilor art. 132, sau locul prestării, conform prevederilor art. 133, se consideră a fi în România"
Cum este corect? cu TVA la incasare sau nu
cf art 133(4)b locul prestarii = locul unde se efectueaza transportul de calatori, deci Romania => facturez cu TVA;
am introdus factura la iesiri in valuta, am pus TVA in ecranul de jos, dar nu pot bifa TVA la incasare, mesajul este "tipul de iesire nu se incadreaza in aria de aplicare TVA la incasare"
In art 134/2 (6) scrie: "Persoanele impozabile care optează pentru aplicarea sistemul TVA la încasare aplică sistemul respectiv numai pentru operaţiuni pentru care locul livrării, conform prevederilor art. 132, sau locul prestării, conform prevederilor art. 133, se consideră a fi în România"
Cum este corect? cu TVA la incasare sau nu
Cu TVA la încasare.
-
multumesc din nou