"despagubire" pentru impiedicare desfasurare activitate

tudosien

"despagubire" pentru impiedicare desfasurare activitate

#1 Mesaj de tudosien »

Un magazin isi desfasoara activitatea intr-un spatiu inchiriat. Proprietarul doreste renovarea spatiului si solicita eliberarea acestuia pt 2 luni. De asemenea este de acord sa despagubeasca(in baza unui contract) firma-magazin pentru aproximativ 2 luni cu o suma de bani pentru ca aceasta nu va avea activitate. Cum ar fi corect din punct de vedere contabil sa se inregistreze acesti bani in 2 cazuri: proprietar persoana fizica sau persoana juridica. Se impune emiterea unei facturi in cazul 2? Daca da acesta este in sfera TVA?

herganiec

Re: "despagubire" pentru impiedicare desfasurare activitate

#2 Mesaj de herganiec »

Nu v-ar ajuta mai bine să nu plătiți chiria(la înțelegere) o perioadă, la compensare cu timpul celor 2 luni de inactivitate?
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

septimiuv

#3 Mesaj de septimiuv »

Dacă veniturile din cele 2 luni depăsesc cheltuielile din cele 2 luni ce te faci?

tudosien

#4 Mesaj de tudosien »

@herganiec: Veniturile saptamanale sunt in medie de 1500 lei iar chiria pe saptamana e de 300 lei. Daca reparatiile tin 2 luni ar fi chiria pe 40 luni!
@septimiuv: Asta chiar n-am inteles: veniturile depasesc cheltuielile...?. Cel mult ia mai multi bani-pe 2 luni si lucrarile dureaza mai putin si atunci trebuie sa dea inapoi din ei.

septimiuv

#5 Mesaj de septimiuv »

1500-300=1200
Veniturile sunt mai mare.
Dacă am merge pe managementul lui herganiec am pierde 1200lei venituri pe săptămână.

herganiec

#6 Mesaj de herganiec »

@tudosien nu aveam de unde stii despre ce sume este vorba.
acum cand ati dat detalii e diferenta foarte mare, nu aveti cum sa "compensati" pe o perioada decenta. Chiria e prea mica si nu se merita.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

tudosien

#7 Mesaj de tudosien »

Si pana la urma cum ramane:
- 4111= %7588/4427 daca e PJ
- 461=7588 daca e pe PF?

Scrie răspuns