Achizitii materiale Franta

suciua95226

Achizitii materiale Franta

#1 Mesaj de suciua95226 »

Buna ziua,
am o firma care datorita depasirii plafonului, se inregistreaza ca platitoare de tva la 01.08.2015. Activitatea pe care o presteaza este urmatoarea: firma este inregistrata in Romania, dar practic activeaza in domeniul constructiilor in Franta, renoveaza diverse imobile. Achitioneaza din Franta materiale de constructii necesare desfasurarii activitatii cu facturi cu TVA, materiale pe care ulterior le refactureaza clientilor finali.
Intrebarea mea este: cum inregistrez facturile de materiale incepand cu 01.08 ? Nu cred ca este vorba despre taxare inversa, nu sunt nici achizitii intracomunitare...Tva-ul respectiv banuiesc ca este nedeductibil...
Declar ceva in D390?
Multumesc anticipat.

tomac

Re: Achizitii materiale Franta

#2 Mesaj de tomac »

Nu este AIC nu se declară în D390 și este posibil să fie facturate pe cod de Franța nu pe cod de România. De dedus nici nu poate fi vorba. Nu puteți deduce TVA facturat de firme din alte țări. TVA facturat de parteneri externi este considerat taxă nerecuperabilă și se include în prețul de achiziție.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

suciua95226

#3 Mesaj de suciua95226 »

multumesc.

suciua95226

#4 Mesaj de suciua95226 »

Mai am o intrebare legata tot de subiectul initial. Daca firma lucreaza timp de 6 luni numai in strainatate, trebuie sa deschida acolo un punct de lucru si sa depuna declaratiile acolo, conform legislatiei tarii respective?, Franta in acest caz?

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Depinde de legislația țării respective. Dacă legislația Franței consideră că are sediu permanent acolo, atunci da. Altfel nu.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns