Dosar somaj

garbaceab

Dosar somaj

#1 Mesaj de garbaceab »

Buna ziua ,o prietena azi a mers sa -si depuna dosarul pt somaj ,acolo a fost instintata cum ca societatea la care a lucrat in perioada 2004-2006 nu a incheiat contractul ei de munca.
Intrebare, ce poate face ? mai poate beneficia de somaj daca acea firma nu a platit contributiile la stat? poate plati ea din mana acea perioada ? Poate ati mai intalnit vreun caz si ma puteti ajuta, va rog mult .Mentionez ca nu a beneficiat pana acum de somaj.

herganiec

Re: Dosar somaj

#2 Mesaj de herganiec »

nu are nimic somajul din 2015 cu perioada 2004-2006.

CE CONDIŢII TREBUIE ÎNDEPLINITE CUMULATIV PENTRU A BENEFICIA DE INDEMNIZAŢIA DE ŞOMAJ?

Condiţiile acestea sunt prevăzute în articolul 34 (alin. (1)) al Legii nr. 76/2002. Şomerii care beneficiază de indemnizaţie sunt cei care:
• au un stagiu de cotizare de cel puţin 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei la care şi-au înregistrat cererea;
• nu realizează venituri sau realizează (din activităţi autorizate potrivit legii*) venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă aflat în vigoare;
• nu îndeplinesc condiţiile de pensionare;
• sunt înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în a căror rază teritorială îşi au domiciliul/reşedinţa, dacă au avut ultimul loc de muncă ori au realizat venituri în acea localitate.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

botanc839

#3 Mesaj de botanc839 »

[quote="herganiec"]nu are nimic somajul din 2015 cu perioada 2004-2006.

Din ce spune "garbaceab" eu presupun ca firma unde a lucrat salariata in perioada 2004-2006 nu a raportat incetarea contractului de munca in REVISAL, iar cei de la agentia locala de somaj verificand REVISAL-ul au constatat faptul ca este inca salariata, deci nu poate sa beneficieze de somaj.

Ca solutie eu as merge la ITM-ul de care apartine firma sa vada ce se poate face pentru a se rezolva cu raportarea incetarii din REVISAL

garbaceab

#4 Mesaj de garbaceab »

Va multumesc pentru raspunsurile dvs.O zi minunata !

garbaceab

#5 Mesaj de garbaceab »

Buna dimineata, revin cu detalii despre situatie.Am fost ITM si societatea nu mai exista si nici nu a facut pe vremea aceea incetariile contractelor .O doamna zicea sa cautam administratorul sa faca incetarea in REVISAL.Am gasit adm.dar el spune ca nu mai are nimic de la firma nici copie dupa CUI, nici stampila ..nimic, deci nu putem obtine o parola de la ITM .Intrebare : pot sa fac eu Revisalul cu incetarea contractului , sa pun pe CD si sa o duca prietena mea la ITM? Pot inregistra in Revisal o firma lichidata ?

herganiec

#6 Mesaj de herganiec »

acestea trebuia sa intrebati la birou ITM. sut mai in masura sa va lamureasca.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns