Schimbare sediul social firma
-
Schimbare sediul social firma
Daca schimb sediul de firma si sunt platitoare de TVA la incasare ce acte trebuie sa depun la fisc si in cat timp?
Re: Schimbare sediul social firma
050 si 088 ambele cu anexe.
-
Si 088 ? Nu cred...
050 nu cred ca are termen.
050 nu cred ca are termen.
- balteanuc692
La solicitarea organelor competente. Adica, daca lor li se pare suspect, va vor solicita sa depuneti si 088.
Dezvolt ceea ce spuneam anterior.
D050 trebuie sa-l depui deoarece se schimba domiciliul fiscal al firmei.
Atasat formularului (2 exemplare), trebuie sa depui o copie dupa Contractul de comodat/inchiriere/locatiune, in baza caruia ai inregistrat noul sediu; o copie dupa noul CUI; certificatul de inregistrare in scopuri de TVA; etc.
Formularul trebuie sa-l depui intr-un interval de maxim 30 de zile.
Din moment ce se schimba domiciliul fiscal, al contribuabilului inregistrat ca platitor de TVA, se elibereaza unui nou certificat de inregistrare in scopuri de TVA.
Pentru eliberarea certificatului o sa-ti solicite sa depui D088. Si stii de ce? Pentru ca pot sa faca acest lucru. La art. 4) al OMFP 1966/2015, se stabilesc situatiile in care se poate solicita depunerea formularului.
Cum interesul lor este ca sa fie cat mai putini platitori de TVA, cu siguranta o sa fi pus/pusa sa completezi formularul.
D050 trebuie sa-l depui deoarece se schimba domiciliul fiscal al firmei.
Atasat formularului (2 exemplare), trebuie sa depui o copie dupa Contractul de comodat/inchiriere/locatiune, in baza caruia ai inregistrat noul sediu; o copie dupa noul CUI; certificatul de inregistrare in scopuri de TVA; etc.
Formularul trebuie sa-l depui intr-un interval de maxim 30 de zile.
Din moment ce se schimba domiciliul fiscal, al contribuabilului inregistrat ca platitor de TVA, se elibereaza unui nou certificat de inregistrare in scopuri de TVA.
Pentru eliberarea certificatului o sa-ti solicite sa depui D088. Si stii de ce? Pentru ca pot sa faca acest lucru. La art. 4) al OMFP 1966/2015, se stabilesc situatiile in care se poate solicita depunerea formularului.
Cum interesul lor este ca sa fie cat mai putini platitori de TVA, cu siguranta o sa fi pus/pusa sa completezi formularul.
Eugen Pintea
Teoretic, practic nu ți se cere mereu.
-
Eu am avut caz anul asta: in luna --- martie firma se muta din sector 4 in sector 5. Nu mi s-a cerut 088.pinteae scrie:Nu crezi?
Cerceteaza!
Ultima oară modificat Lun Oct 19, 2015 3:04 pm de către andreis491, modificat 1 dată în total.
In ianuarie nici nu avea cum sa-ti solicite. OMFP 17/2015 a intrat in vigoare din 01.02.2015.
Eugen Pintea
-
Aha. Prin martie am depus 050. Am corectat.
Am schimbat sediul unei firme care este in aceeasi localitate (miercuri trebuie sa merg la camera de comert dupa acte), depun 050 la anaf, dar corespondenta doresc sa o primesc la alta adresa, cum trebuie sa procedez in acest caz ?
Dacă te referi la corespondența cu ANAF-ul, nu cred că e posibil.
Da , la asta m-am referit.