Avans leasing operational

iancui946

Avans leasing operational

#1 Mesaj de iancui946 »

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
O societate comerciala achizitioneaza din Belgia un autoturism in regim de leasing operational.Valoarea auto este de 32500 eur din care se platesc ca avans suma de 12500 eur(nu am inteles de ce au achitat asa un avans la un contract de leasing operational :?:) Firma de leasing din Belgia factureaza avansul incasat in luna august,urmand ca diferenta de 20000 eur sa o esaloneze in rate lunare pe o perioada de 48 de luni cf.contractului incepand cu luna sept.(416,47x48)
Problema mea este ce fac cu avansul inregistrat in contul 4093 sa-l descarc lunar pe durata contactului? Ce solutie legala sa gasesc?
Va multumesc.

pinteae

Re: Avans leasing operational

#2 Mesaj de pinteae »

Daca este leasing operational, atunci avansul il vei esalona pe durata contractului, ca o cheltuiala cu chiria. Dar nu cred ca utilizarea contului 4093 este cea mai fericita alegere. In primul rand nu ai de-a face cu o imobilizare (daca zici ca este leasing operational). Iar in al doilea rand, ulterior platii, nu va mai circula nicio factura prin care sa inchizi contul 4093. Cred ca mai degraba trebuie sa folosesti un analitic al contului 471.

Dar poate totusi analizand continutul contractului, constati ca este un leasing financiar. Analizeaza toate clauzele.

iancui946

Re: Avans leasing operational

#3 Mesaj de iancui946 »

Multumesc mult pt.raspuns si solutie.
Din pacate este leasing operational daca era leasing financiar nu ar fi fost problema.
A mai intalnit cineva o astfel de situatie?

Scrie răspuns