afiliere

istratiec

afiliere

#1 Mesaj de istratiec »

Societatea A are doi actionari, mama si fiica, fiecare asociat detine 50% din capitalul social si are si calitatea de administrator.
Societatea B are ca asociat si administrator, cu un procent de 5% participare la capitalul social fiica din societatea A, iar cel de al doilea asociat si administrator, cu un procent de 95 % participare la capitalul social, este fratele acesteia.
Fiica este administrator si actionar in ambele societati.

Cele doua societati sunt afiliate?

fagarasa176

Re: afiliere

#2 Mesaj de fagarasa176 »

Codul Fiscal scrie: CAP. 3
Definiţii
ART. 7 Definiţii ale termenilor comuni
21. persoane afiliate - o persoană este afiliată cu altă persoană dacă relaţia dintre ele este definită de cel puţin unul dintre următoarele cazuri:
a) o persoană fizică este afiliată cu altă persoană fizică, dacă acestea sunt soţ/soţie sau rude până la gradul al III-lea inclusiv. Între persoanele afiliate, preţul la care se transferă bunurile corporale sau necorporale ori se prestează servicii reprezintă preţ de transfer;
b) o persoană fizică este afiliată cu o persoană juridică dacă persoana fizică deţine, în mod direct sau indirect, inclusiv deţinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot deţinute la persoana juridică ori dacă controlează în mod efectiv persoana juridică;
c) o persoană juridică este afiliată cu altă persoană juridică dacă cel puţin:
(i) prima persoană juridică deţine, în mod direct sau indirect, inclusiv deţinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot la cealaltă persoană juridică ori dacă controlează persoana juridică;
(ii) a doua persoană juridică deţine, în mod direct sau indirect, inclusiv deţinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot la prima persoană juridică;
(iii) o persoană juridică terţă deţine, în mod direct sau indirect, inclusiv deţinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot atât la prima persoană juridică, cât şi la cea de-a doua.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

istratiec

#3 Mesaj de istratiec »

Faptul ca este administrator la ambele societati se poate considera ca , controleaza societatea?

pinteae

#4 Mesaj de pinteae »

In cazul structurii de proprietate a celor doua firme sunt rude de gradul I si II, in plus sunt si administratori. Se mai pune in discutie controlul?
Daca intre cele doua societati sunt fapte de comert atunci ai de-a face cu relatii intre parti afiliate.
Eugen Pintea

Scrie răspuns