ANULARE TVA?!?
ANULARE TVA?!?
In luna oct. 2015 am depasit plafonul de 220000 lei si-n 08.11.2015 am depus d010 ,in 12.11.2015 am depus d088.In 11.11.2015 am primit certificatul ca incepand cu 01.12.2015 sunt platitoare de tva,iar in 02,12,2015 am primit DECIZIA PRIVIND ANULAREA DIN OFICIU, A INREG. IN SCOPURI DE TVA si sa predau certif. de TVA.
Acum intreb : SUNT PLATITOR DE TVA ? ptr. ca mi s-a spus ca voi platit TVA din veniturile obtinute din vanzari dar nu pot sa deduc TVA-ul din cheltuieli.Pe facturile de la furnizori sunt fara RO dar pe bonurile de la casa de marcat sunt cu RO ?
Nu mai stiu ce sa fac ! Este aberant ! Sunt obligat sa devin platitoare de TVA prin depasire, dar....
VA ROG SA MA AJUTATI !!
Acum intreb : SUNT PLATITOR DE TVA ? ptr. ca mi s-a spus ca voi platit TVA din veniturile obtinute din vanzari dar nu pot sa deduc TVA-ul din cheltuieli.Pe facturile de la furnizori sunt fara RO dar pe bonurile de la casa de marcat sunt cu RO ?
Nu mai stiu ce sa fac ! Este aberant ! Sunt obligat sa devin platitoare de TVA prin depasire, dar....
VA ROG SA MA AJUTATI !!
Re: ANULARE TVA?!?
Nici Dumnezeu nu te mai poate ajuta!
-
Ai in D088 date care duc la anularea codului de TVA. Solutia ar fi sa mai depui o data D088 cu alte date astfel incat sa indeplinesti criteriile de obtinere a codului de TVA. De exemplu dara nu ai angajati e un punct in minus, angajezi macar o persoana si atasezi copie contract la noua D088.
Nestiind ce contine D088 pe care l-ai depus, nu stiu cum sa te mai ajut.
Nestiind ce contine D088 pe care l-ai depus, nu stiu cum sa te mai ajut.
Și dacă ai știi ce conține, nu ai cum să ajuți. Dintr-un motiv simplu: deciziile de anulare nu sunt justificate de ANAF și nici un eventual punctaj, scor rezultat din evaluarea 088 nu este public. Poți să-ți dai cu presupusul vizavi de motivele ce, teoretic, ar putea duce la respingerea cererii respective, dar cam atât.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Împotriva deciziei trebuie utilizată cale administrativă de atac, pe calea contestaţiei.
În plus, exista dreptul dreptul la acţiune în instanţă al celui care se consideră lezat în drepturile sale prin orice act administrativ fiscal.
În plus, exista dreptul dreptul la acţiune în instanţă al celui care se consideră lezat în drepturile sale prin orice act administrativ fiscal.
Marian Apetre
-
Soluția este: firmă nouă care este normal neplătitoare. De la asta i-ați adio. Contestații,etc,"boală lungă, moarte sigură". Asta e!
am avut o situatie asemanatoare.
Nu au acordat cod de TVA pt ca unul din sociati era asociat si la o alta firma care avea datorii la Buget.
Solutia cu alta firma este cea mai viabila
Asa ne invata ANAF-ul sa furam.
In situatia ta va trebui sa depui 311. Adica platesti TVA dar nu ai drept de deducere adica pierdere de 48%
Nu au acordat cod de TVA pt ca unul din sociati era asociat si la o alta firma care avea datorii la Buget.
Solutia cu alta firma este cea mai viabila
Asa ne invata ANAF-ul sa furam.
In situatia ta va trebui sa depui 311. Adica platesti TVA dar nu ai drept de deducere adica pierdere de 48%
am si eu o firma care la fel i s-a anulat codul de tva din oficiu, acum intrebarile mele sunt urmatoarele :
1.la 31.12.2015 am vanzari totale de 11700 lei din care platesc tva 2265 lei -depunand decl 311?
2. din ce suma platesc impozitul de 3% ?:
- a) 11700 x3% = 351 lei
- b) 11700 total vanzari - 2265 tva de plata = 9435 x3% = 283 lei
3. cum sa procedez in saga daca este ok punctul 2.b), deoarece saga imi face ingestistrarea la total suma 11700x3% = 351lei - 283 lei = 68 lei diferenta ? ( cum sa inregistrez?)
va multumesc
1.la 31.12.2015 am vanzari totale de 11700 lei din care platesc tva 2265 lei -depunand decl 311?
2. din ce suma platesc impozitul de 3% ?:
- a) 11700 x3% = 351 lei
- b) 11700 total vanzari - 2265 tva de plata = 9435 x3% = 283 lei
3. cum sa procedez in saga daca este ok punctul 2.b), deoarece saga imi face ingestistrarea la total suma 11700x3% = 351lei - 283 lei = 68 lei diferenta ? ( cum sa inregistrez?)
va multumesc
-
Păi nu ați emis facturi/bonuri cu TVA? Că atunci SAGA ar fi rezolvat problema. Eu as fi procedat ca in cazul in care ma aprovizionez de la o firma care nu este plătitoare de TVA ( pentru ca nu am voie sa deduc) si as fi emis documente de vânzare ( bonuri sau facturi după caz) cu TVA. Dar asta este o firma in moarte clinica; am zis mai sus in alta postare
si ce as putea sa fac acum?
va rog ajutor:( ( am pruocedat asa -adica sa introduc la iesiri zetul total - deoarece la raportul de gestiune imi scadea doar baza si era diferenta la stoc ) offffffff, chiar nu stiu cum sa procedez, ajutorrrrrrrrrrrrrrrrr
va rog ajutor:( ( am pruocedat asa -adica sa introduc la iesiri zetul total - deoarece la raportul de gestiune imi scadea doar baza si era diferenta la stoc ) offffffff, chiar nu stiu cum sa procedez, ajutorrrrrrrrrrrrrrrrr
-
Ok. Dar când ați introdus Z-ul la partea de jos de la IEȘIRI, la cota TVA trebuia trecut manual cota de 24 sau 9, după caz.
deci eu am procedat astfel
am pruocedat asa -adica sa introduc la iesiri zetul total - deoarece la raportul de gestiune imi scadea doar baza nu si tva si era diferenta la stoc
ex :
pe data de 02.12.2015 - iesire zet 100 lei - nc 5311=707 100 lei
si dupa acea ca sa pot face decl 311 pt decembrie am trecut baza livrari 81 lei tva 19 lei
si la decl 100 la imp micro am facut 81 x3% = 2 lei, este corect asa?
iar la note contabile am facut 635=446 cu suma de 19 lei
iar cand platesc 446=5311 81 lei
in saga la la imp pe venit imi spune ca mai am de inregistrat imp venit suma de 1 leu
deci?/????//
am pruocedat asa -adica sa introduc la iesiri zetul total - deoarece la raportul de gestiune imi scadea doar baza nu si tva si era diferenta la stoc
ex :
pe data de 02.12.2015 - iesire zet 100 lei - nc 5311=707 100 lei
si dupa acea ca sa pot face decl 311 pt decembrie am trecut baza livrari 81 lei tva 19 lei
si la decl 100 la imp micro am facut 81 x3% = 2 lei, este corect asa?
iar la note contabile am facut 635=446 cu suma de 19 lei
iar cand platesc 446=5311 81 lei
in saga la la imp pe venit imi spune ca mai am de inregistrat imp venit suma de 1 leu
deci?/????//
cam asa trebuia sa faceti la iesiri cu raportul Z
http://i.imgur.com/8J0Dpz2.png
apoi incasare de jos
si in registru de casa va aparea

http://i.imgur.com/8J0Dpz2.png
apoi incasare de jos
si in registru de casa va aparea

“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
Eu nu pot atasa imagini. Dar @herganiec v-a dat un exemplu foarte edificator.Asa trebuie facut. Dupa aceea contarile le face saga corect.