plata furnizor gresit
-
plata furnizor gresit
Buna!
In luna septembrie societatea a virat o suma prin OP, la denumire a trecut furnizorul A , iar la cont bancar contul furnizorului B. Am contabilizat in SAGA plata catre furnizorul A. La sfarsitul lui noiembrie am primit fisa cont client de la ambele, si atunci mi-am dat seama de greseala. Exista o solutie tehnica pentru remedierea acestei greseli?
Multumesc anticipat
In luna septembrie societatea a virat o suma prin OP, la denumire a trecut furnizorul A , iar la cont bancar contul furnizorului B. Am contabilizat in SAGA plata catre furnizorul A. La sfarsitul lui noiembrie am primit fisa cont client de la ambele, si atunci mi-am dat seama de greseala. Exista o solutie tehnica pentru remedierea acestei greseli?
Multumesc anticipat
Re: plata furnizor gresit
Schimbați analiticul cu al furnizorului B, la plata respectivă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
M-am gandit la aceasta solutie. Insa plata este asociata mai multor facturi (15), dintre care unele cu tva 9% iar altele cu tva 24%. Daca asociez plata cu facturile furnizorului B, care are facturi doar cu TVA 9%, o sa am diferente intre TVA dedus si cel declarat in D300 septembrie, societatea aplicand TVA la incasare.
Am înțeles. În acest caz însă nu prea aveți ce face.
Veți înscrie manual diferența la regularizări în următorul decont. Și soldul la 4424 sau 4423 dacă e cazul îl veți prelua manual.
Veți înscrie manual diferența la regularizări în următorul decont. Și soldul la 4424 sau 4423 dacă e cazul îl veți prelua manual.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Am inregistrat o chitanta de la o alta firma la mine(era printre acte si nu am vazut-o).25 lei paine
Cum fac sa repar greseala?sunt cu tva la incasare.
Cum fac sa repar greseala?sunt cu tva la incasare.
Mergi la factura si faci o plata cu minus, la fel cum ai facut anterior cu plus.
Am incercat,dar nu m-a lasa.Imi spune ca facturile tertilor cu tva la incasare trebuie incasate corect!
Nu vrea cu minus
Nu vrea cu minus

Pai factura nu are o valoare de minim 25 lei, precum nu ai incercat sa faci plata cu minus doar pe 25 de lei?
Factura are valoare mai mare de 25 lei
Deci ai factura, x din zz.ll.aaaa, care apare ca si achitat in intregime sau cel putin in suma de 25 lei.
Te pozitionezi pe acea factura x si apesi pe "plata", la "data" treci data cu care doresti sa faci corectia (preferabil cu o data care este ulterioara perioadei pentru care deja ai depus D.300, precum pe o perioada care nu este inchisa), la cont folosesti contul prin care ai facut plata anterior, la suma treci "-25", iar la "nr doc plata" nr chitantei si apesi pe "accept".
Te pozitionezi pe acea factura x si apesi pe "plata", la "data" treci data cu care doresti sa faci corectia (preferabil cu o data care este ulterioara perioadei pentru care deja ai depus D.300, precum pe o perioada care nu este inchisa), la cont folosesti contul prin care ai facut plata anterior, la suma treci "-25", iar la "nr doc plata" nr chitantei si apesi pe "accept".
Exact asa am facut si nu merge.Da eroare:suma invalida....
Se pare ca nu functioneaza metoda pentru facturi cu "TVAi", scuze.
Din pacate o singura optiune a mai ramas, sa introduci o factura cu -25 lei, fara bifa la "TVAi" pentru care inregistrezi plata cu minus, dupa care introduci o noua factura cu 25 lei cu bifa la "TVAi".
Din pacate o singura optiune a mai ramas, sa introduci o factura cu -25 lei, fara bifa la "TVAi" pentru care inregistrezi plata cu minus, dupa care introduci o noua factura cu 25 lei cu bifa la "TVAi".
Multumesc!Am sa incerc si varianta asta.