O societate cu mai multe puncte de lucru(cu casierie proprie) aplica separat limitele de plati in numerar(art.3,art.4 din L70/2015)
Asta vrea sa spuna articolul 8?
"Art. 8
Sucursalele si alte sedii secundare ale persoanelor juridice, care au casierie proprie si/sau cont deschis la o institutie de credit, aplica in mod corespunzator prevederile prezentului capitol."
Ce a vrut sa spune legiuitorul ca aceasta expresie : "aplica in mond corespunzator", cum? separat pentru fiecare sediu secundar?
Am un caz concret: SC cu 2 sedii secundare in orase diferite. Intr-o zi administratorul ridica din casierie unui sediu secundar 5.000 lei(cu titlu de avans), in ziua accea mai ridica din celalalt sediu secundar inca 3.000 lei(tot cu avans spre dec).
S-a procedat corect sau nu(dpdv L70/2015)?
Astept parerile colegilor.
Va multumesc
Plati in numerar-mai multe de puncte de lucru
Re: Plati in numerar-mai multe de puncte de lucru
Da, plafoanele sunt distincte pe casierii în acest caz.
E forțată acordarea de avansuri, dar e legală dacă este salariatul societății. Pe de altă parte în instanță o astfel de speță poate fi privită ca o încălcare a spiritului legii nu a literei sale.
E forțată acordarea de avansuri, dar e legală dacă este salariatul societății. Pe de altă parte în instanță o astfel de speță poate fi privită ca o încălcare a spiritului legii nu a literei sale.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
@TomaC
Mersi pt raspuns si pt parere.
Dar de ce spui ca persoana care primeste avansul trebuie sa fie salariat?Daca e doar administrator de ce nu e ok?
Art.8 stabileste ca plafoanele se aplica distinct pt fiecare punct de lucru?
Mersi pt raspuns si pt parere.
Dar de ce spui ca persoana care primeste avansul trebuie sa fie salariat?Daca e doar administrator de ce nu e ok?
Art.8 stabileste ca plafoanele se aplica distinct pt fiecare punct de lucru?
Ba e ok. Rămăsesem cuplat pe acordarea de avansuri pentru deplasări și diurne. Înainte de a-ți răspunde ție citisem pe blog niște mesaje legate de diurne și avansuri și am rămas cuplat de acolo cu avansuri acordate salariaților
Da, eu așa înțeleg, sunt plafoane distincte pe casierii.

Da, eu așa înțeleg, sunt plafoane distincte pe casierii.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
@TomaC
Mersi pentru raspunsuri.
Mersi pentru raspunsuri.