calcul venit ii profil agricol

gainai987

calcul venit ii profil agricol

#1 Mesaj de gainai987 »

Buna seara,
Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea situatie:
- cum se calculeaza venitul net pentru o ii cu profil agricol, care a facut achizitii de imobilizari, avand in vedere ca omfp 1040/2004 s-a abrogat, iar in ordinul 170/17.02.2015 nu este specificat nimic referitor la calculul venitului net.Stiu ca o sa spuneti ca ii cu profil agriole sunt impozitate la norma de venit si in concluzie la ce mai imi trebuie mie cal. venitului net,dar aceste sume sunt solicitate de toate institutiile de creditare.Si mai avem si niste functionari pe la stat , mai catolici decat PAPA ,care solicita si acum RJIP, chiar daca in codul fiscal scrie clar ca cei care sunt impozitati pe baza normei de venit nu au obligatia tineri RJIP.

tomac

Re: calcul venit ii profil agricol

#2 Mesaj de tomac »

Nu exista o astfel de noțiune (venit net) în cazul celor care au venituri din activități agricole.
Faptul că o instituție bancară are angajați niște persoane ce nu gândesc, dar chiar nu gândesc, sau dacă gândesc nu o fac logic ci mecanic, nu dă dovadă decât de obtuzitate.
Iar la ăia de la instituțiile de stat dați-le codul fiscal să-l citească împreună cu un manual de limba română, de preferat un abecedar pentru a învăța să citească în limba pe care se presupune că funcționari publici fiind ar trebui să o cunoască.
Ce vreți să vă răspundă aici cineva? Cum se determină legal ceva ce nu există?
OMFP 170/2015 nici nu are cum să arate cum se stabilește venitul net chiar dacă am vorbi despre activități independente. Pentru că el reglementează evidența contabilă. Venitul net nu se determină din RJIP. Există de anul trecut reglementat un registru de evidență fiscală de către ANAF pe baza căruia se determină acest venit. Și nu este similar cu cel de încasări și plăți. Dar tot ANAF a uitat să publice ordinul ce-i stabilește modelul și conținutul.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

gainai987

Re: calcul venit ii profil agricol

#3 Mesaj de gainai987 »

Multumesc frumos , pentru raspuns.Sper ca or sa mai citeasca si ei ceva , ceva, daca nu tot!

Scrie răspuns