Pierdere fiscala PFA
-
petrovicif952
Pierdere fiscala PFA
Buna
Vreau sa va cer parerea intr-o speta
PFA isi incepe activitatea in 2012 - are pierdere fiscala 5000 lei
La sfarsitul anului 2012 isi suspenda activitatea si o reia in anul 2014 in care are profit 3000 lei
cf Cod fiscal "Pierderea fiscală anuală înregistrată pe fiecare sursă din activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor şi din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură se reportează şi se compensează cu venituri obţinute din aceeaşi sursă de venit din următorii 5 ani fiscal"
Credeti ca pentru faptul ca a avut activitatea suspendata nu i se va compensa pierderea din 2012 cu profitul din 2014?
Daca aveti ceva argumente pro si contra as vrea sa mi le spuneti pentru ca ma confrunt cu o situatie care nu o pot rezolva de jumatate de an
Cu multumiri
Vreau sa va cer parerea intr-o speta
PFA isi incepe activitatea in 2012 - are pierdere fiscala 5000 lei
La sfarsitul anului 2012 isi suspenda activitatea si o reia in anul 2014 in care are profit 3000 lei
cf Cod fiscal "Pierderea fiscală anuală înregistrată pe fiecare sursă din activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor şi din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură se reportează şi se compensează cu venituri obţinute din aceeaşi sursă de venit din următorii 5 ani fiscal"
Credeti ca pentru faptul ca a avut activitatea suspendata nu i se va compensa pierderea din 2012 cu profitul din 2014?
Daca aveti ceva argumente pro si contra as vrea sa mi le spuneti pentru ca ma confrunt cu o situatie care nu o pot rezolva de jumatate de an
Cu multumiri
Re: Pierdere fiscala PFA
Nu are de ce sa nu se compenseze, important este ca angajatii de la ANAF sa nu uite sa faca acest lucru.
Totusi ce nu poti rezolva de jumatate de an?
Totusi ce nu poti rezolva de jumatate de an?
-
petrovicif952
Multumesc de raspuns
Cei de la ANAF mi-au spus ca pt ca a fost suspendat PFA-ul nu sunt ani consecutivi adica nu pot compensa profitul din 2014 cu pierdera din 2012
Parerea mea este a ca pot fi compensati pentru ca sunt in termenul de 5 ani consecutivi si sunt pentru acelasi tip de activitate
Daca reusesc sa rezolv ceva va tin la curent
Cei de la ANAF mi-au spus ca pt ca a fost suspendat PFA-ul nu sunt ani consecutivi adica nu pot compensa profitul din 2014 cu pierdera din 2012
Parerea mea este a ca pot fi compensati pentru ca sunt in termenul de 5 ani consecutivi si sunt pentru acelasi tip de activitate
Daca reusesc sa rezolv ceva va tin la curent
Dar unde scrie in actul normativ de "consecutivi" si pe care articol din Codul Fiscal isi sustin parerea?
-
petrovicif952
Azi am fost din nou la Finante si mi-au spus ca daca le duc Declaratia 200 pe 2014 vor face corectia
Revin cu detalii
Revin cu detalii
Adica nu ai depus D.200 pe anul 2014 sau n-au fost ei atenti?
-
petrovicif952
Am depus declaratia 200 pe 2014 , mi-au emis si Decizia de impunere finala 250 - doar ca mai voiau ei sa mai vada o data declaratia
Zilele trecute am fost iarasi la ei si mi-au spus ca pe luni o sa imi refaca decizia de impunere corecta, adica vor tine in final cont de pierdere.
Oricum pana nu vad decizia corecta nu mai cred nimic
Zilele trecute am fost iarasi la ei si mi-au spus ca pe luni o sa imi refaca decizia de impunere corecta, adica vor tine in final cont de pierdere.
Oricum pana nu vad decizia corecta nu mai cred nimic
Nu inteleg de ce te-au pus pe drumuri o data ce ei aveau in evidenta acea declaratie, doar a fost depus si prelucrat de ei.
Este posibil ca nu l-au inregistrat la momentul respectiv desi au dat nr de inregistrare.
Este posibil ca nu l-au inregistrat la momentul respectiv desi au dat nr de inregistrare.
-
petrovicif952
In sfarsit am primit decizia de impunere corectata - sincer nu credeam ca ajung la o finalitate pentru ca am fost plimbata prin toate birourile posibile si mi s-au dat zeci de raspunsuri contradictorii
Oricum s-a terminat cu happy end
Oricum s-a terminat cu happy end
-
costachet982
buna ziua
o parere as dori de la voi
la un pfa se demareaza un leasing , factura de avans e platita in 2015
programul duce in pierdere pfa-ul in 2015 , prin inregistrarea platii avansului.este corect ?
o parere as dori de la voi
la un pfa se demareaza un leasing , factura de avans e platita in 2015
programul duce in pierdere pfa-ul in 2015 , prin inregistrarea platii avansului.este corect ?
Nu este corect, deoarece nu ai selectat tipul corect. Trebuia sa selectezi cod "003" (in loc de "001"), deoarece stii ca acel avans este pentru o imobilizare.
-
costachet982
la 003 l-am bagat-imobilizari......
deci ?
deci ?
Si ratele de leasing le-ai trecut pe "004"?
Verifica de unde provine pierderea. La plata s-a ales tot 003 si 004?
Verifica de unde provine pierderea. La plata s-a ales tot 003 si 004?
Buna ziua, lucrez in Saga PS un cabinet medical, in anul 2018 a inregistrat pierdere, in 2019 venitul impozabil este evidentiat fara a prelua pierderea din anul anterior. Ce anume trebuie sa fac, astfel incat sa pot evidentia in calculul impozitului si pierderea din anul anterior?
In programul Saga nimic.
In declaratia unica ai rubrica separata de "5.Pierderi fiscale/nete reportate din anii precedenți".
In declaratia unica ai rubrica separata de "5.Pierderi fiscale/nete reportate din anii precedenți".