Venituri necuvenite
-
Venituri necuvenite
O rugaminte: un SRL, platitor de impozit pe venit micro si platitor de tva la trim., care presteaza servicii veterinare, primeste somatie de plata de la DSV, in data de 10.11.2015, pentru a restitui o suma - 500 lei, reprezentand " restituire plati efectuate in 2014", si una pentru 100 lei - dobanzi si penalitati, asa cum au scris pe chitantele cu care au incasat banii.
Cum tratez contabil aceasta speta?
Este corect sa emit o factura de pr. servicii in rosu cu suma respectiva?
O sa folosesc contul pentru corectarea erorilor sau avand in vedere ca nu este o suma semnificativa pot inchide prin 121?
Sau pur si simplu inregistrez o cheltuiala direct prin casa pe baza chitantei? DSV a spus ca lor nu le trebuie factura.
Multumesc.
Cum tratez contabil aceasta speta?
Este corect sa emit o factura de pr. servicii in rosu cu suma respectiva?
O sa folosesc contul pentru corectarea erorilor sau avand in vedere ca nu este o suma semnificativa pot inchide prin 121?
Sau pur si simplu inregistrez o cheltuiala direct prin casa pe baza chitantei? DSV a spus ca lor nu le trebuie factura.
Multumesc.
-
Re: Venituri necuvenite
Va rog frumos, un raspuns pentru aceasta problema. Multumesc.
Ai un pic de rabdare, fiecare dintre utilizatori raspund in timpul lor liber si daca au un raspuns.
Cum au fost inregistrate in prima faza acele plati de 500 si 100 lei?
Intr-un fel trebuie sa stornezi acele inregistrari.
Cum au fost inregistrate in prima faza acele plati de 500 si 100 lei?
Intr-un fel trebuie sa stornezi acele inregistrari.
-
Multumesc. Anul trecut, in 2014 au fost facturate catre DSV, banii i-am primit in Trezorerie. suma de 100 reprezinta penalitati, o duc pe 6581, dar nu sunt sigura pentru suma de 500 lei.
Daca ai facturat 20.000 de lei si in loc de 19.500 lei, ma gandesc ca exista o baza pentru refuzul de 500 lei, atunci emiti o factura de storno pentru 500 lei.
-
M-am gandit la asta, chiar daca ei au spus ca nu vor factura, dar eu o sa inregistrez efectiv ca o factura de venituri in rosu, fara sa folosesc 1174? Asta nu sunt sigura. DSV abia acum, dupa un an au gasit ceva ce nu-i in regula. Multumesc pentru interventie.
Se pare ca n-am inteles bine. DSV pana acum iti emitea factura, iar tu le plateai si s-au trezit ca ti s=a facturat mai mult decat trebuia si ti-au restituit suma de 500 de lei in cont?
-
Nu, noi emitem factura de prestari servicii catre ei, ei vireaza cv. factura in contul de trezorerie. Acum au venit si au spus ca a fost o greseala in 2014, am facturat prea mult, mai mult cu 500 lei, am dat banii numerar si ne-au eliberat o chitanta. Aceste facturi le intocmeste patronul acolo la ei la DSV cf. punctajelor, etc.
Eu i-am spus patronului sa intrebe daca nu trebuie sa se duca cu o factura cu - 500 lei, dar DSV a spus ca nu-i trebuie. Corect ar fi sa facem aceasta factura, sa stornam venitul si TVA-ul aferent:
4111 = 704_ - 403,23
4111 = 4427_ -96,77
5311 = 4111_ -500
Este ok asa sau avand in vedere ca este ceva pentru 2014 trebuie sa folosim contul 1174?
Repet, pana in noiembrie 2015 DSV nu a spus ca ar fi ceva in neregula.
Eu i-am spus patronului sa intrebe daca nu trebuie sa se duca cu o factura cu - 500 lei, dar DSV a spus ca nu-i trebuie. Corect ar fi sa facem aceasta factura, sa stornam venitul si TVA-ul aferent:
4111 = 704_ - 403,23
4111 = 4427_ -96,77
5311 = 4111_ -500
Este ok asa sau avand in vedere ca este ceva pentru 2014 trebuie sa folosim contul 1174?
Repet, pana in noiembrie 2015 DSV nu a spus ca ar fi ceva in neregula.
Cei de la DSV trebuie sa va ofere un document oficial din care reiese cele 500 lei.
Cel mai bine emiti o factura de stornare pe baza documentului de la DSV si daca valoarea nu este semnificativa poti sa lasi pe 704.
Pentru plata facturii minus foloseste meniul "intrari" (optiunea "incasare") pentru inregistrarea restituirii sumei in cauza.
Cel mai bine emiti o factura de stornare pe baza documentului de la DSV si daca valoarea nu este semnificativa poti sa lasi pe 704.
Pentru plata facturii minus foloseste meniul "intrari" (optiunea "incasare") pentru inregistrarea restituirii sumei in cauza.
-
Asa am si facut. Multumesc.