Buna ziua,
In cursul anului 2015 ca urmare a implinirii a 3 ani de la ultima reevaluare s-a facut aceasta procedura de catre un evaluator autorizat stabilind astfel noua valoare a cladirii detinute.
Am predat la autoritatea locala de care societatea apartine un raport de evaluare si o balanta la luna in care s-a facut reevaluarea unde este reflectata noua valoare a cladirii,amortizarea inregistrandu-se conform noii valori a cladirii care este mai mica decat valoarea initiala.
in contabilitate datorita faptului ca valoarea s-a diminuat am sold debitor la contul 121 tocmai datorita acestei cheltuieli generate de scaderea valorii cladirii,am inteles in zilele trecute ca nu mai este obligatoriu ca acest raport sa fie inregistrat si in evidentele contabile.
Va rog sa ma ajutati cum sa procedez si cum sa reflect amortizarea conform noii valori a cladirii dar si a modului de inregistrare/neinregistrare in evidenta contabila a noii valorii a cladirii in urma raportului de reevaluare.
Multumesc frumos!
reevaluare cladire societate comerciala 2015
-
Re: reevaluare cladire societate comerciala 2015
Nu cred asa ceva. Cum s-a inregiztrat reevaluarea cladirii in 2015?morosanuc321 scrie: in contabilitate datorita faptului ca valoarea s-a diminuat am sold debitor la contul 121 tocmai datorita acestei cheltuieli generate de scaderea valorii cladirii,am inteles in zilele trecute ca nu mai este obligatoriu ca acest raport sa fie inregistrat si in evidentele contabile.
1+1=3