Buna ziua,
Ptr un pfa cu vanzare cu amanuntul si gestiunea tinuta global valoric in saga cum trebuie scazut stocul la sf de an (cheltuiala nedeductibila) ptr caluculul impozitului pe venit. Cum generez o lista de inventar din program ptr inventariere de sf de an?
EVIDENTA STOC SI CALCUL IMPOZIT VENIT PTR PFA IN SAGA
Re: EVIDENTA STOC SI CALCUL IMPOZIT VENIT PTR PFA IN SAGA
Nu se scade nimic. indicați baza legală pentru care stocul ar fi cheltuială nedeductibilă.
Nu puteți genera listă de inventar decât dacă aveți o evidență cantitativ-valorică.
Nu puteți genera listă de inventar decât dacă aveți o evidență cantitativ-valorică.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
"In ceea ce priveste stocul de marfa asa cum mentionati dvs. calculat pe baza coeficientul mediu de adaos comercial (K), acesta nu influenteaza determinarea venitului net din activitati independente si nu se utilizeaza in contabilitatea in partida simpla. Insa in determinarea venitului net, desi dispozitiile art. 48 alin. (4) din Codul fiscal preved drept conditie de deductibilitate a cheltuielilor ca acestea sa fie cuprinse in cheltuielile exercitiului financiar al anului in cursul caruia au fost platite, organele de inspectie fiscala au formulat puncte de vedere diferite procedand in urma actelor de inspectie fiscala efectuate la reconsiderarea cheltuielilor aferente obtinerii de venituri. Astfel baza de impunere poate fi modificata urmare variatiei stocului de marfa de la inceputul si sfarsitul anului fiscal.
In vederea determinarii cheltuielilor efectuate in scopul realizarii de venituri, pentru stabilirea cheltuielilor privind marfurile se aplica metoda stoc initial + marfa intrata – stoc final. In activitatea de comert cu amanuntul trebuie aplicata aceasta tehnica de determinare a stocului, in sensul ca la stabilirea corecta a venitului impozabil se ia pe de o parte la partea de venituri, veniturile incasate conform monetarelor sau rapoartelor zilnice emise de casele de marcat, iar la cheltuieli se scade stocul existent in magazin/unitate, deoarece acestea sunt considerate cheltuieli facute in avans, pentru venituri ce vor fi realizate in alt exercitiu financiar. De fapt, se considera ca veniturile din vanzarea marfurilor dintr-un an fiscal au fost realizate cu costul acestor marfuri care s-au vandut fara ca venitul sa fie influentat de costul marfurilor existente in stoc inventariate la sfarsitul anului."
Aici sintagma "venitul net sau pierderea fiscala va fi influentata cu platile si/sau incasarile efectuate in avans care se refera la alte exercitii fiscale .." da motiv unor inspectori sa scada stocul ramas in urma inventarierii la sf. anului din totalul cheltuielilor.
Practic ei sustin ca stocul ramas va va aduce venit in anul fiscal urmator.
**** de aceea sunt putin derutata
In vederea determinarii cheltuielilor efectuate in scopul realizarii de venituri, pentru stabilirea cheltuielilor privind marfurile se aplica metoda stoc initial + marfa intrata – stoc final. In activitatea de comert cu amanuntul trebuie aplicata aceasta tehnica de determinare a stocului, in sensul ca la stabilirea corecta a venitului impozabil se ia pe de o parte la partea de venituri, veniturile incasate conform monetarelor sau rapoartelor zilnice emise de casele de marcat, iar la cheltuieli se scade stocul existent in magazin/unitate, deoarece acestea sunt considerate cheltuieli facute in avans, pentru venituri ce vor fi realizate in alt exercitiu financiar. De fapt, se considera ca veniturile din vanzarea marfurilor dintr-un an fiscal au fost realizate cu costul acestor marfuri care s-au vandut fara ca venitul sa fie influentat de costul marfurilor existente in stoc inventariate la sfarsitul anului."
Aici sintagma "venitul net sau pierderea fiscala va fi influentata cu platile si/sau incasarile efectuate in avans care se refera la alte exercitii fiscale .." da motiv unor inspectori sa scada stocul ramas in urma inventarierii la sf. anului din totalul cheltuielilor.
Practic ei sustin ca stocul ramas va va aduce venit in anul fiscal urmator.
**** de aceea sunt putin derutata
E o prostie!
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Totusi de unde este acea sursa? ca sunt tare curios cine a postat asa ceva.