Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu interpretarea art.7 din HG831/2004 :
art.7 Limitele maxime de perisabilitate admise la depozitare si desfacere se stabilesc la nivelul intregii activitati a
persoanei juridice platitoare de impozit pe profit, prin aplicarea coeficientului stabilit pentru grupa de marfuri la pretul de
inregistrare al marfurilor intrate sau la pretul de livrare pentru marfurile vandute in perioada cuprinsa intre doua inventare.
Intrebarea ar fi : perisabilitatile se calculeaza pe sortimente sau la nivelul intregii activitati a societatii?
Studiu de caz :
SC X SRL achizitioneaza in cursul unei luni :
- 10.000 kg de mere,valoare de achizitie 8.000 lei
- 10.000 kg de clementine,valoare de achizitie 20.000 lei
La mere se constata perisabilitati(la depozitare), in valoare de 40 lei (50 kg).
Care este valoare deductibila fiscal dpdv HG831/2004:
Var.1 :
Valoare de achizitie mere 8.000 lei
Limita stabilita de HG831/2004 :0,40
Chelt. deductibila fiscal : 32 lei ???(8000*0.4%)
Var.2 :
Valoare achizitie fructe(mere+clementine) : 8.000 lei + 20.000 lei
Limita stabilita de HG831/2004 :0,40
Chelt. deductibila fiscal : 112 lei ???(28.000*0.4%)
Va multumesc pt opinii.
Perisabilitati(HG831/2004) -studiu de caz
Re: Perisabilitati(HG831/2004) -studiu de caz
Varianta 2 - coeficientul nu e dat pe sortiment ci pe grupe.
oricum o mai mare tâmpenie și lipsă de actualitate ca a acestei hotărâri nu am văzut.
oricum o mai mare tâmpenie și lipsă de actualitate ca a acestei hotărâri nu am văzut.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
@TomaC
Mersi pentru raspuns.
Cum e corect sa calculez limita maxima deductibila la perisabilitati lunar,sau la termenul de calcul al imp,pe profit?
De ex, am luni cand am perisabilitati lunare mult sub limita maxima stabilita de HG831,dar la fel am luni cand sunt peste limita ,dar privind perisabilitatile la 3 luni,ma situez aproape de valorile acceptate de HG831.
Mersi pentru raspuns.
Cum e corect sa calculez limita maxima deductibila la perisabilitati lunar,sau la termenul de calcul al imp,pe profit?
De ex, am luni cand am perisabilitati lunare mult sub limita maxima stabilita de HG831,dar la fel am luni cand sunt peste limita ,dar privind perisabilitatile la 3 luni,ma situez aproape de valorile acceptate de HG831.
Limita de perisabilitate se stabilește la inventariere, nu aleator în cursul anului. Nu de alta dar procentul se stabilește pe intrarea dintr-e două inventare efectuate.
:
:
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
@Toma C.
mersi pt raspuns.
----------------
mersi pt raspuns.
----------------