imobilizari corporale in regie proprie

danacv

imobilizari corporale in regie proprie

#1 Mesaj de danacv »

Am inregistrat materiale folosite la o constructie in baza facturilor ,inregistrat imobilizari in curs de executie 231=722 valoare 24.000 lei.
Valoarea din autorizatia de constructie initiala 24300 lei.La finalizarea lucrarii in procesul verbal costul final al investitiei 39.000 lei.Nu am documente justificative pentru manopera s-a facut in regie proprie.Eventual am un deviz de lucrari.
Inregistrez 212=231 24.000 lei?
Cum pot inregistra valoarea finala a cladirii? Pe baza devizului ce inregistrari as putea face?

pinteae

Re: imobilizari corporale in regie proprie

#2 Mesaj de pinteae »

Din moment ce valoarea de receptie a fost stabilita la 39.000 lei, inseamna ca in devizul atasat documentatie inaintata primariei, au fost cuprinse si alte valori pe langa materialele respective.
Daca ai realizat-o in regie proprie, inseamna ca ai folosit mana de lucru din firma. In acest caz, manopera respectiva trebuie sa o cuprinzi in valoarea investitiei.
Eugen Pintea

tudosien

Re: imobilizari corporale in regie proprie

#3 Mesaj de tudosien »

Imi permit sa scriu aici sa nu mai deschid alt topic. Se construieste o casa in regie proprie de un SRL. S-a achizitionat un semineu care s-a montat si se utilizeaza(cu peleti) pentru caldura ca sa se poata lucra in perioada rece. Receptia acestuia se face ca imobiizare separata urmata de amortizare sau intra tot la imobilizari in curs urmand sa inceapa amortizarea dupa receptia finala?

Scrie răspuns