Buna ziua,
Am si eu o intrebare: cum se procedeaza la achizitionarea unui autoturism pe o intreprindere individuala? Se cumpara ca si persoana fizica si se declara la finante ca atare, dupa care se vinde II-ului? Sau cum?
Multumesc!
Achizitionare auto pe II
Re: Achizitionare auto pe II
Se poate cumpăra și înmatricula direct pe II.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Va multumesc!
1. Imi puteti spune va rog si care este valoarea deductibila lunar? Valoarea lui ar fi de aprox. 4.000 euro.
2. Este suficient C-V intre persoana fizica vanzatoare si II?
1. Imi puteti spune va rog si care este valoarea deductibila lunar? Valoarea lui ar fi de aprox. 4.000 euro.
2. Este suficient C-V intre persoana fizica vanzatoare si II?
- fagarasa176
1. 1.500 RON/LUNA
Daca faceti un calcul simplu o sa va iasa ca pentru a fi deductibila intreaga valoare a masinii, aceasta trebuie sa aiba un pret de achizitie de aproximativ maxim 24.000 EUR
2. Da contract de vanzare-cumparare
Daca faceti un calcul simplu o sa va iasa ca pentru a fi deductibila intreaga valoare a masinii, aceasta trebuie sa aiba un pret de achizitie de aproximativ maxim 24.000 EUR
2. Da contract de vanzare-cumparare
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Atunci, ar fi corect asa: sa-l cumpar pe pf iar apoi sa-l vand ii-ului in rate lunare de 1.500 lei timp de 1 an pana se achita toata valoarea masinii?
Multumesc!
Multumesc!
- fagarasa176
Offf....nu
Cheltuiala cu amortizarea lunara este deductibila in limita a 1.500 lei/luna
Faptul ca o vindeti si o plateste pe toata odata nu are relevanta decat pentru modul in care se face plata
Adica II nu o sa poata sa plateasca decat 5.000 lei cash si diferenta prin banca catre persoana fizica
Eu nu inteleg de ce va complicati aiurea si nu faceti cum a descris colegul Cristi (alias @tomac)
Din cate observ nu le aveti nici cu contabilitatea, asa ca sfatul meu este sa luati legatura cu unul

Cheltuiala cu amortizarea lunara este deductibila in limita a 1.500 lei/luna
Faptul ca o vindeti si o plateste pe toata odata nu are relevanta decat pentru modul in care se face plata
Adica II nu o sa poata sa plateasca decat 5.000 lei cash si diferenta prin banca catre persoana fizica
Eu nu inteleg de ce va complicati aiurea si nu faceti cum a descris colegul Cristi (alias @tomac)
Din cate observ nu le aveti nici cu contabilitatea, asa ca sfatul meu este sa luati legatura cu unul
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!