Plafon Incasare Persoana Fizica (EUR)
Plafon Incasare Persoana Fizica (EUR)
Buna ziua ! O societate vinde unei persoane fizice din Franta tamplarie PVC ... factura totala (TVA inclus) este de aprox. 6.000 EUR ... Este supusa vreunei limitari incasarea in valuta ? Poate societatea taia chitanta pentru suma de 6.000 EUR ? Multumesc frumos !
Re: Plafon Incasare Persoana Fizica (EUR)
Da, dacă încasarea nu se face pe teritoriul României.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc ! Da' cam complicat. Cum dovedeste ca incasarea s-a facut pe teritoriul Frantei ? Pentru ca firma respectiva este una mica-mica (2 angajati) si "patronul" a fost cel care a dus tamplaria in Franta (are o camioneta "pe firma") si a montat-o; nu a facut delegatie, nu are CMR - nu a vrut sa se complice.
Sa scrie pe chitanta "incasata in Franta" ?! 

Folosește bloc de chitanțe pentrun încasare în valută? Are decizie dată cu alocarea plajei de numere pe anul în curs pentru acel chitanțier?
Poate să scrie orice, mai important e să se roage să nu-l calce ANAF 6 luni, că pe urmă se prescrie.
Poate să scrie orice, mai important e să se roage să nu-l calce ANAF 6 luni, că pe urmă se prescrie.
Decizie pentru alocarea plajei de numere pentru anul in curs are ... dar nu stiam ca este obligatoriu sa folosesti "alt carnet" de chitante pentru incasarile in valuta .. de ce este interzis sa tai chitante "la rand" din chitantierul "unic" ?cernatv scrie:Folosește bloc de chitanțe pentrun încasare în valută? Are decizie dată cu alocarea plajei de numere pe anul în curs pentru acel chitanțier?
Pentru că așa scrie în Ordinul 2634/2015.
Și pentru că e ilogic să amesteci valută cu lei, e ca și cum ai plăti salariile pa bază de borderou de achiziții.
Și pentru că e ilogic să amesteci valută cu lei, e ca și cum ai plăti salariile pa bază de borderou de achiziții.
-
Dar de ce să nu-l calce ANAF 6 luni. Ce să se prescrie? Înseamnă că nu e bine ce îi spui să facă? Păi dacă oricum calcă pe bec atunci ce rost mai are sfatul tău cernatv?
Deci, daca isi ia carnet de chitante pentru incasarile in valuta (ar fi prima chitanta taiata pe anul 2016 - in valuta) .. face decizie .. si incaseaza cei 6.000 EUR cu chitanta este ok sau nu ?! ... care este sfatul .. concluzia ?!
-
Așteptăm răspunsul lui cernatv
Da, e ok cu chitanțier în valută, reg.casă în valută........
Dacă ai încasa pe o chitanță normală pe care ai scrie „încasat în Franța” suma ce depășește plafonul legiferat, nu-ți mai rămâne decât să faci mătănii și rugăciuni 6 luni ca să nu prindă nimeni. 6 luni e termenul de prescriere a acestei fapte. Poate să te „calce” oricine după cele 6 luni, poți ridica liniștit către el degetul din mijloc.
Dacă ai încasa pe o chitanță normală pe care ai scrie „încasat în Franța” suma ce depășește plafonul legiferat, nu-ți mai rămâne decât să faci mătănii și rugăciuni 6 luni ca să nu prindă nimeni. 6 luni e termenul de prescriere a acestei fapte. Poate să te „calce” oricine după cele 6 luni, poți ridica liniștit către el degetul din mijloc.
-
Ahaa! Deci a ținut-o lungă și a făcut-o lată! Nasoool!
Ultima oară modificat Mie Mai 18, 2016 9:21 pm de către tobosv790, modificat 1 dată în total.
Multumesc @cernatv .. am lamurit-o ... o seara buna va doresc ! 
P.S. Daca o societate nu vrea sa schimbe numerotarea facturilor la inceputul fiecarui an, poate sa emita decizia in care sa spuna ca primul numar pentru 2017 (de ex.) va fi 2499 (2498 fiind ultima factura emisa in 2016) ?

P.S. Daca o societate nu vrea sa schimbe numerotarea facturilor la inceputul fiecarui an, poate sa emita decizia in care sa spuna ca primul numar pentru 2017 (de ex.) va fi 2499 (2498 fiind ultima factura emisa in 2016) ?
Eu cel putin asa procedez, ma duc in continuare, in plaja de numere specific ca incepe cu numarul care vine la rand. Nu stiu daca e si corect..
poti incepe cu ce numar vrei daca ai specificat pe decizia de la inceput de an.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
@stefi, @herganiec : multumesc ... este ok atunci si la mine ! Bafta !