contract drepturi de autor
contract drepturi de autor
Stiu ca pentru un contract cu drepturi de autor se plateste anul anul acesta impozit si cas.
Va rog sa-mi spuneti daca acest contract trebuie inregistrat la adminsitratia fiananciara (in cat timpp) si daca da la care:la cea a angajatorului sau la cea a angajatului (angajator-sect 5, angajat -Ilfov)
Multumesc!
Va rog sa-mi spuneti daca acest contract trebuie inregistrat la adminsitratia fiananciara (in cat timpp) si daca da la care:la cea a angajatorului sau la cea a angajatului (angajator-sect 5, angajat -Ilfov)
Multumesc!
Re: contract drepturi de autor
La drepturi de autor se plateste CAS, CASS si impozit.
Contractul nu trebuie declarat la finante.
Contractul nu trebuie declarat la finante.
Eu stiam ca anul asta, daca este angajat nu se plateste cass.
E drept ca am omis sa precizez ca persoana este salariat.
Multumesc!
E drept ca am omis sa precizez ca persoana este salariat.
Multumesc!
Inca o intrebare:
-cas-ul il plateste si declara angajatorul ( in D1120 sau este in sarcina persoanei fizice?
Multumesc!
-cas-ul il plateste si declara angajatorul ( in D1120 sau este in sarcina persoanei fizice?
Multumesc!
Da, angajatorul il declara in D112 si il plateste.
Ai grija ca baza de calcul a CAS si CASS este Suma bruta din care se scade o cota forfetara de 40%
CASS daca este cazul
Ai grija ca baza de calcul a CAS si CASS este Suma bruta din care se scade o cota forfetara de 40%
CASS daca este cazul
Multumesc mult!
Nu se reține nimic la sursă în afară de impozit pe venit. Impozitul se declară prin D100. Nu se declară nimic prin D112. La convenții civle.
LE: La drepturi de autor se pot reține la sursă și se declară prin D112.
LE: La drepturi de autor se pot reține la sursă și se declară prin D112.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Parca erau doua tipuri de calcul al impozitului si contributiilor, pentru contracte civile si pentru contracte de cesiune de drepturi de autor (de parca n-ar fi tot civile)
La contracte civile așa era. Până la 31/12/2015 da, erau. De la 01/01/2016 nu.
Aici m-am grăbit eu. La drepturi de autor da, se rețin la sursă și se declară în D112.
Există și varianta ca persoana ce obține acele venituri să conducă evidență și atunci nu se reține la sursă.
Aici m-am grăbit eu. La drepturi de autor da, se rețin la sursă și se declară în D112.
Există și varianta ca persoana ce obține acele venituri să conducă evidență și atunci nu se reține la sursă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Multumesc!
Am mai citit o data raspunsurile si nu stiu daca am inteles bine:
-pentru drepturi de autor calculez, retin si declar in 112 impozitul si cas-ul (cass nu pentru ca este salariat).
Le declar pe amandoua in 112 nu declar nimic in 100?
Multumesc!
-pentru drepturi de autor calculez, retin si declar in 112 impozitul si cas-ul (cass nu pentru ca este salariat).
Le declar pe amandoua in 112 nu declar nimic in 100?
Multumesc!
Da, asa e.
La conventii civile , impozitul il declar in 100 la cod 690-Venituri din alte surse?
Multumesc!
Multumesc!
Contractul civil il introduci in meniul "intrari", iar la crearea furnizorului dupa ce ai introdus CNP-ul la "detalii" -> "tip impozit" alegi "contract civil".
Vezi ver 3.0.466 din 17.02.2016:
http://www.sagasoft.ro/actualizari.php?program=SAGA%20C
Vezi ver 3.0.466 din 17.02.2016:
http://www.sagasoft.ro/actualizari.php?program=SAGA%20C
Va rog, contul in care paltesc impozitul pe conventii civile este BUG STAT, cel in care platesc si impozitul pe salarii?
Multumesc!
Multumesc!