DECLARATIA 394
DECLARATIA 394
MA POATE CINEVA AJUTA?
LA DECLATIA 394 LA LIVRARI AM O FACTURA DE LIVRARE DE DESEURI CATRE O SOCIETATE SPECIALIZATA IN ACHIZITIONAREA DESEURILLOR. FACTURA AM FACUT CU TAXARE INVERSA AM ALES TIP T SI DIN CAUZA ACESTEI FACTURI DECLARATIA 394 DA EROARE. CE TREBUIE SA FAC?
LA DECLATIA 394 LA LIVRARI AM O FACTURA DE LIVRARE DE DESEURI CATRE O SOCIETATE SPECIALIZATA IN ACHIZITIONAREA DESEURILLOR. FACTURA AM FACUT CU TAXARE INVERSA AM ALES TIP T SI DIN CAUZA ACESTEI FACTURI DECLARATIA 394 DA EROARE. CE TREBUIE SA FAC?
-
Re: DECLARATIA 394
Eu stiu ca deseurile se factureaza cu tva. Probabil ati facturat gresit.
- fagarasa176
Pentru inceput rugamintea este sa nu mai URLATI la noi
Trebuie sa ai partea de stocuri activa
La articolul respectiv in detalii alegi codul aferent
Citeste si http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ri#p208537
Trebuie sa ai partea de stocuri activa
La articolul respectiv in detalii alegi codul aferent
Citeste si http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ri#p208537
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Buna ziua,
Am intalnit o problema la verificarea D394 si nu stiu cum sa o abordez. Am o factura de la un tert emisa cu TVA 20% doar ca atunci cand am verificat firma prin aplicatie si apoi si pe site mfinante (de, cand vrei sa ai de lucru, iti faci), surpriza, firma nu este platitoare de TVA. Acum eu trebuie sa tin cont de informatiile de la mfinante, nu-i asa? Sau sa tin cont de ce e scris pe factura?
Am intalnit o problema la verificarea D394 si nu stiu cum sa o abordez. Am o factura de la un tert emisa cu TVA 20% doar ca atunci cand am verificat firma prin aplicatie si apoi si pe site mfinante (de, cand vrei sa ai de lucru, iti faci), surpriza, firma nu este platitoare de TVA. Acum eu trebuie sa tin cont de informatiile de la mfinante, nu-i asa? Sau sa tin cont de ce e scris pe factura?
Păi, ce să faci? Dacă nu ții cont de mfinanțe, atunci poți să-ți inventezi câți parteneri de afaceri vrei.
Partenerul de afaceri nu este inventat, el exista, este si la finante, doar ca este necinstit in relatiile cu clientii. Si uite asa da batai de cap unora.
A mai avut cineva probleme astazi la depunere declaratii online? Eu tot incerc de 15 minute iar dupa ce dau prezentare certificat imi da mesaj "Acest site nu poate fi accesat.
Conexiunea a fost resetată."
Conexiunea a fost resetată."
Aici e discutabil. Curtea de justiție Europeană are o decizie prin care prezumă faptul că un cumpărător e de bună credință și dacă la data achiziției nu știa că partenerul nu este înregistrat în scopuri de TVA, dar are o factură întocmită corect cu toate elementele legale și cu TVA înscris își poate deduce acel TVA pentru că se îndeplinește condiția de bază din Directiva 112.
Fiscul românesc interpretează într-o manieră proprie chestia asta și susține că de fapt la fiecare achiziție eu trebuie să verific dacă partenerul este înregistrat, uitând de prezumția de nevinovăție, fapt specific fiscului român.
Eu aș deduce acum și dacă la un control aș fi luat la întrebări sau mi s-ar anula deducerea aș contesta actul.
Fiscul românesc interpretează într-o manieră proprie chestia asta și susține că de fapt la fiecare achiziție eu trebuie să verific dacă partenerul este înregistrat, uitând de prezumția de nevinovăție, fapt specific fiscului român.
Eu aș deduce acum și dacă la un control aș fi luat la întrebări sau mi s-ar anula deducerea aș contesta actul.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Buna seara,
Am validat si depus fara probleme o declaratie 394 numai ca mi-am dat seama ca la datele de identificare ale administratorului am trecut doar strada, numarul, blocul, etajul si apartamentul fara sa trec sectorul si localitatea. Sa depun o noua declaratie cu datele acestea modificate? Nu vreau sa am probleme.
Multumesc tare mult pentru ajutor!
Am validat si depus fara probleme o declaratie 394 numai ca mi-am dat seama ca la datele de identificare ale administratorului am trecut doar strada, numarul, blocul, etajul si apartamentul fara sa trec sectorul si localitatea. Sa depun o noua declaratie cu datele acestea modificate? Nu vreau sa am probleme.
Multumesc tare mult pentru ajutor!
Daca ati validat-o si transmis-o.. lasati asa.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Dumnezeule, numărul de la chiloții bunicii l-ai uitat?