Factura din SUA servicii electronice

roncovf

Factura din SUA servicii electronice

#1 Mesaj de roncovf »

Firma mea este platitoare de TVA si primeste o factura de la Amazon SUA de servicii electronice. Firma din SUA si-a obtinut VAT number care incepe cu EU si imi factureaza si TVA in cota de 20%. Tehnic, cum se inregistreaza in Intrari Valuta?

paturcai

Re: Factura din SUA servicii electronice

#2 Mesaj de paturcai »

Firma dvs. este neinregistrata in scop de TVA iar TVA va fi "inglobat" in pretul de achizitie pentru ca este o taxa care nu se va recupera.
Treceti la INTRARI VALUTA in prima coloana alegeti "Factura" iar in partea de jos daca SAGA va pune cota de TVA stergeti procentul si lasati pretul de achizitie la care ati adaugat si TVA.
Exemplu:
Fara TVA pe factura am 10 EUR x 4 lei/EUR = 40 lei ca pret de achizitie
TVA este 40 lei x 20% = 8 lei
Pretul dvs. de achizitie va fi 40+8 = 48 lei
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

roncovf

#3 Mesaj de roncovf »

Firma mea este inregistrata ca platitor de TVA si este inregistrata in VIES
Normal ca nu pot deduce TVA de la un prestator cu cod VAT care incepe cu EU si voi "ingloba TVA" in pret achizitie
Cred ca Amazon nu a tinut cont (pe ei ii doare in 14'') ca eu am cod de TVA valid VIES
Intrebam daca sa inregistrez Invoice-ul la scutite sau sa-i fac taxare inversa la toata valoarea, inclusiv TVA pe care mi l-a facturat Amazon

urs553

#4 Mesaj de urs553 »

@roncofv

Amazon va considerat persoana neimpozabila, si fiind vorba de servicii electronice, a aplicat regimul special pt servicii electronice.
Desi societatea dvs este persoana impozabila, plus mai e si platitoare de TVA si inregistrata in ROI.

ART. 314 - Regimul special pentru serviciile electronice, de telecomunicații, de radiodifuziune sau de televiziune prestate de către persoane impozabile nestabilite în Uniunea Europeană
(2) Orice persoană impozabilă nestabilită în Uniunea Europeană poate utiliza un regim special pentru toate serviciile electronice, de telecomunicații, de radiodifuziune sau de televiziune prestate către persoane neimpozabile care sunt stabilite, au domiciliul stabil ori reședința obișnuită în Uniunea Europeană. Regimul special permite, printre altele, înregistrarea unei persoane impozabile nestabilite în Uniunea Europeană într-un singur stat membru, conform prezentului articol, pentru toate serviciile electronice, de telecomunicații, de radiodifuziune sau televiziune prestate către persoane neimpozabile stabilite în Uniunea Europeană.

Eu as inregistra factura ca o achizitie scutita.

roncovf

#5 Mesaj de roncovf »

Cred ca asa e cel mai aproape de realitate. Multumesc.

Scrie răspuns