PFA mod calcul impozit pe venit an 2014 conform OMFP 1040/2004
Ex.
1. Venituri din activitate = 125.171lei(vanz. baloti)
2. Venituri neimpozabile = 150.000 lei(subventii feadr)
3. Cheltuieli deductibile = 126.053 lei (123.701 achiz. materii prime, combustibil... + 2.352 lei amortizare mijloace fixe)
4. Sume platite pt. cump. bunurilor amortizabile =30.400 lei (tocatoare vegetatie)
5. Sume platite pt. o imobilizare in curs de executie livada an 1 = 200.000 lei si subventionata 75%(50.000 aport propriu -150.000 subventie fadr)
6. Cheltuieli nedeductibile = 722 lei (penalitatii) + 80.400 lei (imobilizare si bunuri amortizabile) = 81.122 lei
Calcul venit net = 125.171-126.053 + 230.400 + 81.122 - 150.000= 160.640 x16% = 25.702 lei impozit ?
PFA CALCUL IMPOZIT PE VENIT
Re: PFA CALCUL IMPOZIT PE VENIT
Nu. Nu e corect. Se iau în considerare numai veniturile impozabile și cheltuielile deductibile.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Va multumesc d-le Tomac!
Deci este corect cum calculeaza Saga ps: 125.171lei venit imp. - 126.053 lei chelt. deduc. = - 882 lei pierdere
Am cerut parearea d-voastra in urma unei discutii cu o colega care sustine ca se aplica art. 52 din OMFP.1040/2004 si programul nu calculeaza conform articolului mentionat, si la un control sunt buna de plata.
O zi buna tuturor.
Deci este corect cum calculeaza Saga ps: 125.171lei venit imp. - 126.053 lei chelt. deduc. = - 882 lei pierdere
Am cerut parearea d-voastra in urma unei discutii cu o colega care sustine ca se aplica art. 52 din OMFP.1040/2004 si programul nu calculeaza conform articolului mentionat, si la un control sunt buna de plata.
O zi buna tuturor.
Sunt curios ca acea colega de cand tine evidenta in partida simpla (pentru PFA/II/IF).
Să mai citească odată prevederea.
Cheltuielile nedeductibile și veniturile neimpozabile se folosesc în formulă numai atunci când se adună, respectiv se scad din totalul cheltuielilor/veniturilor.
Formula
Total venituri - venituri neimpozabile - total cheltuieli + cheltuieli nededutibile este similara cu venituri impozabile - cheltuieli deductibile,
Cheltuielile nedeductibile și veniturile neimpozabile se folosesc în formulă numai atunci când se adună, respectiv se scad din totalul cheltuielilor/veniturilor.
Formula
Total venituri - venituri neimpozabile - total cheltuieli + cheltuieli nededutibile este similara cu venituri impozabile - cheltuieli deductibile,
Buna ziua, d-le Tomac nu inteleg formula (-chelt. deductibile)
total venituri(v.i + v.n) - v. i - total cheltuieli(c.d + c.n) + c.d si din nou - c.d ?
O zi buna!
total venituri(v.i + v.n) - v. i - total cheltuieli(c.d + c.n) + c.d si din nou - c.d ?
O zi buna!
Mai citiți încă odată.
ma scuzati am gresit in mesaj la formula -v.n